• AUTO

    Mini Cabrio: Always Open!


    Η Mini παρουσιάζει το νέο Cabrio που ενσαρκώνει απόλυτα τον ανοιχτό χαρακτήρα της μάρκας.

    Η αναδιπλούμενη οροφή ανοίγει αυτόματα σε μόλις 18 δευτερόλεπτα για να μπορεί ο οδηγός να απολαμβάνει ανά πάσα στιγμή την άμεση επαφή με τον ήλιο και τον αέρα. Στην πόλη, σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο, το Mini Cabrio προσφέρει πραγματική αίσθηση ελευθερίας και αδιαμφισβήτητη διασκεδαστική οδήγηση.

    Το αμάξωμα του ανοιχτού τετραθέσιου αυτοκινήτου συνδυάζει compact αναλογίες με μία συναρπαστική open-top διασκεδαστική οδήγηση. Με το Mini Cooper Cabrio, ένα από τα πιο συναισθηματικά μοντέλα της νέας οικογένειας Mini επιστρέφει στο εργοστάσιο της Mini στην Οξφόρδη – το σπίτι της βρετανικής premium μάρκας.

     

    Για επιπλέον δόσεις λιακάδας, η πλήρως αυτόματη μαλακή οροφή μπορεί να ανοίξει με δύο τρόπους: είτε όπως μια ηλιοροφή είτε ως πλήρως αναδιπλούμενη.

    Αυτό παραμένει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων. Η μαλακή οροφή εξαφανίζεται πίσω από τα πίσω καθίσματα για εξοικονόμηση χώρου, ενώ μπορεί να αποθηκευτεί εύκολα στο χώρο αποσκευών όταν είναι αναδιπλωμένη.

    Στο νέο Mini Cooper Cabrio, οι λάτρεις της open-air οδήγησης μπορούν να απολαύσουν κάθε στιγμή, ακόμη και με αναδιπλωμένη την οροφή. Η Mini χρησιμοποιεί και πάλι το Always Open Timer για αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Στην οθόνη OLED του κεντρικού οργάνου καταμετρά το χρόνο οδήγησης με την οροφή ανοιχτή με ακρίβεια λεπτού.

    Τρεις αποδοτικοί τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες προσφέρουν την χαρακτηριστική αίσθηση go-kart της μάρκας που συνοδεύεται από έναν εντυπωσιακό ήχο κινητήρα. Όπως και το νέο Mini Cooper, το Cabrio διατίθεται στις εκδόσεις C και S, καθώς και σε μια έκδοση προσανατολισμένη στις επιδόσεις.

     

    Η σχεδίαση αναδεικνύει τον χαρακτήρα του νέου Mini Cooper Cabrio μέσα από καθαρές επιφάνειες και έντονες λεπτομέρειες. Τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED και η επανασχεδιασμένη εμπρός μάσκα τονίζουν την χαρισματική αισθητική του μοντέλου χρησιμοποιώντας κλασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που ερμηνεύονται με μοντέρνο τρόπο.

    Μια ποικιλία εξωτερικών και εσωτερικών χρωμάτων και φρέσκιες πινελιές προσδίδουν στο νέο Cabrio τα στοιχεία ταυτότητας της μάρκας.

    Τρεις εκδόσεις εξοπλισμού προσφέρουν πρόσθετες δυνατότητες για την εξατομίκευση του Mini Cooper Cabrio.

    Η πλήρως αυτόματη μαλακή οροφή ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού και μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί πλήρως με το αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα έως και 30 km/h. Όταν η οροφή είναι κλειστή, η λειτουργία ηλιοροφής είναι πάντα διαθέσιμη, με μήκος ανοίγματος έως και 40 εκατοστά. Ένα αλεξινέμιο μεταξύ του cockpit και του πίσω μέρους βελτιστοποιεί τη ροή του αέρα ώστε όλοι οι επιβάτες να μπορούν να απολαμβάνουν ξέγνοιαστα στις μετακινήσεις τους μια open-top αίσθηση.

    Οι συμπαγείς αναλογίες, οι κοντοί πρόβολοι και οι μεγαλύτεροι πλέον τροχοί με διάμετρο 620 mm χαρίζουν στο Mini Cooper Cabrio ευελιξία και ευκινησία για μέγιστη διασκεδαστική οδήγηση.

    Με την εστιασμένη εκφραστικότητά του, το μπροστινό μέρος δίνει το στίγμα του ανοιχτού και χαρισματικού χαρακτήρα του νέου Mini Cooper Cabrio προσδίδοντάς του υψηλή αναγνωρισιμότητα. Οι νέες εξωτερικές λεπτομέρειες ενισχύουν την εντυπωσιακή εμφάνιση του μοντέλου, η οποία είναι μοναδική στην κατηγορία των premium μικρών αυτοκινήτων. Η υφασμάτινη μαλακή οροφή είναι διαθέσιμη σε μαύρο χρώμα και προαιρετικά σε γκρι Union Jack, που αποτελεί μια σαφή αναφορά στις βρετανικές καταβολές της μάρκας.

    Το μπροστινό μέρος του Mini Cooper Cabrio αποτυπώνει το χαρακτηριστικό πρόσωπο της μάρκας με τα εμβληματικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα και τη νέας σχεδίασης μάσκα. Το οκταγωνικό πλαίσιο που είναι βαμμένο σε Vibrant Silver ή σε γυαλιστερό Jet Black περιβάλλει τις φαρδιές εισαγωγές αέρα. Οι στάνταρ προβολείς LED με τις χαρακτηριστικές φωτιστικές υπογραφές διατίθενται σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις που τονίζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του αυτοκινήτου.

    Ένα ειδικά σχεδιασμένο animation καλωσορίσματος και αποχαιρετισμού με την προβολή του λογότυπου Mini στο δάπεδο της πλευράς του οδηγού και του συνοδηγού ενισχύει τη συναισθηματική σύνδεση με το Mini Cooper Cabrio, ακόμη και πριν από την είσοδο στο αυτοκίνητο.

    Από το πλάι, οι καθαρές γραμμές του σπορ αμαξώματος χαρακτηρίζονται από την εντυπωσιακή αντίθεση μεταξύ των κοντών προβόλων και του μεγάλου μεταξονίου. Ο λιτός σχεδιασμός του αμαξώματος τονίζει την κομψή σιλουέτα και προσδίδει στο Mini Cooper Cabrio μια επιβλητική εμφάνιση παρά τις μικρές εξωτερικές διαστάσεις του – μήκος 3.879 mm, ύψος 1.431 mm και πλάτος 1.744 mm.

    Σε απόλυτη συμφωνία με την αδιαμφισβήτητη διασκεδαστική οδήγηση που προσφέρει, το νέο Mini Cabrio διατίθεται με αεροδυναμικά βελτιστοποιημένες ζάντες σε μεγέθη που κυμαίνονται από 16 έως 18 ίντσες, ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

    Στην πίσω όψη κυριαρχούν τα χωνευτά πίσω φώτα LED με την κατακόρυφη διάταξη. Το πίσω τμήμα χωρίζεται από μια μαύρη οριζόντια λωρίδα που φέρει το εντυπωσιακό σήμα του μοντέλου και τονίζει τη φαρδιά σιλουέτα του Mini Cooper Cabrio.

    Δώδεκα εξωτερικά χρώματα είναι διαθέσιμα για το νέο Mini Cooper Cabrio, συμπεριλαμβανομένης της αποκλειστικής και φινετσάτης απόχρωσης Copper Grey.

    Τα προαιρετικά καλύμματα καθρεφτών σε χρώμα Jet Black και Glazed White αποτελούν ένα ισχυρό σχεδιαστικό στοιχείο. Τρεις διαφορετικές εκδόσεις ενισχύουν περαιτέρω την εξατομικευμένη σπορ κομψότητα του Cabrio. Η έκδοση Classic διαθέτει μάσκα με μαύρο επένδυση για πιο καθαρή εμφάνιση. Η έκδοση Favoured υιοθετεί μάσκα σε χρώμα Vibrant Silver με δυνατότητα επιλογής ζαντών 17 ή 18 ιντσών.

     

    Ο σχεδιασμός του εσωτερικού του νέου Mini Cooper Cabrio εστιάζει στις μινιμαλιστικές λεπτομέρειες και τις υφασμάτινες επιφάνειες. Αυτό αποτελεί μέρος της νέας σχεδιαστικής γλώσσας «Charismatic Simplicity» που χαρακτηρίζει ολόκληρη την οικογένεια Mini μέσω της υιοθέτησης λιγότερων στοιχείων, έξυπνης σχεδίασης και υψηλής ποιότητας κατασκευής.

    Τρία στοιχεία καθορίζουν το cockpit: Το σπορ τιμόνι, η κεντρική οθόνη OLED και η κλασική, πρόσφατα σχεδιασμένη μπάρα διακοπτών. Ακριβώς πίσω από το τιμόνι, το Head-up Display προβάλλει όλες τις σχετικές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

    Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πρόσθετος πίνακας οργάνων στο ταμπλό εμπρός από τον οδηγό, γεγονός που συνάδει με την φιλοσοφία της open top διασκεδαστικής οδήγησης παρέχοντας απρόσκοπτη ορατότητα προς τα εμπρός. Στις υφασμάτινες επιφάνειες στο cockpit χρησιμοποιείται ένα νέο πλεκτό υλικό που δημιουργεί μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το δίχρωμο ύφασμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πολυεστέρα και καθαρίζεται εύκολα.

     

    Τα άνετα καθίσματα για τον οδηγό και τον συνοδηγό έρχονται να ενισχύσουν τον μοντέρνο χαρακτήρα και την αίσθηση ευρυχωρίας.

    Υπάρχει δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε γκρι ή μαύρα καθίσματα με συνδυασμό τεχνητού δέρματος και υφάσματος σε μπλε χρώμα.

    Τα σπορ καθίσματα JCW διατίθενται σε μπεζ και Nightshade Blue συνθετικό δέρμα με ραφές που δημιουργούν αντίθεση. Στην έκδοση JCW, τα σπορ καθίσματα είναι επενδεδυμένα με μαύρο δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στους ώμους και κόκκινες ραφές.

    Για το νέο Mini Cooper Cabrio διατίθενται τρεις προηγμένοι δίλιτροι κινητήρες βενζίνης. Όλοι έχουν τέσσερις κυλίνδρους και ενισχύουν τη διασκευαστική οδήγηση με την οροφή ανοιχτή. Το εισαγωγικό μοντέλο είναι το Mini Cooper C Cabrio που αποδίδει ισχύ 120 kW/163 hp και μέγιστη ροπή 250 Nm. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 8,2 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 220 km/h.

    Το αναβαθμισμένο σε επιδόσεις Mini Cooper S Cabrio έχει ισχύ 150 kW/204 hp και επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,9 δευτερόλεπτα. Έχει μέγιστη ροπή 300 Nm και τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 237 km/h. Εκτός από αυτές τις δύο παραλλαγές, η έκδοση υψηλών επιδόσεων JCW εστιάζει στη σπορ οδήγηση και τον απόλυτο διασκεδαστικό χαρακτήρα.

     

    Διαβάστε περισσότερα:

    Όλιβερ Χέλμερ: Σχεδιάζοντας Mini!

    Εξηλεκτρισμένο το 1 στα 5 καινούργια Mini!

    Auto Athina 2024: Ρεκόρ επισκεψιμότητας!



    ΣΧΟΛΙΑ