• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Ανακρίνει το διοικητή της ιρανικής Quds – Τι φοβάται η Τεχεράνη

    • NewsRoom
    O Ισμαήλ Κάανι

    O Ισμαήλ Κάανι


    Ο διοικητής του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης και Ταξίαρχος της δύναμης Quds Ισμαήλ Καανί είναι ζωντανός και βρίσκεται υπό ανάκριση στο Ιράν, ανέφερε το Middle East Eye, επικαλούμενο πολλές πηγές.

    Το που βρίσκονταν ήταν άγνωστο μετά το χτύπημα του Ισραήλ το Σάββατο στη Βηρυτό που σκότωσε τον υποτιθέμενο διάδοχο του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, Χασέμ Σαφιεντίν.

    Σύμφωνα το δημοσίευμα, η Ισλαμική Δημοκρατία ερευνά επί του παρόντος παραβιάσεις ασφαλείας, με δέκα πηγές από τη Βηρυτό, τη Βαγδάτη και την Τεχεράνη να λένε στο βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι τόσο ο Καανί όσο και η ομάδα του βρίσκονταν υπό απομόνωση και υπό ανάκριση.

    Επιπλέον, την Πέμπτη, ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα το Sky News, ανέφεραν ότι ο Κάανι υπέστη καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων.

    «Οι Ιρανοί έχουν σοβαρές υποψίες ότι οι Ισραηλινοί έχουν διεισδύσει στο Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ειδικά σε αυτούς που εργάζονται στο Λίβανο, επομένως όλοι βρίσκονται υπό έρευνα», είπε μια πηγή στο Middle East Eye.

    Ωστόσο, το δημοσίευμα επικαλέστηκε επίσης μια πηγή που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ, η οποία ισχυρίστηκε κατηγορηματικά ότι η παραβίαση ήταν «100% Ιρανική».

    Μία πηγή φέρεται να είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ότι ο Καανί ήταν ακόμα στη Βηρυτό και όχι στο Ιράν.

    Ο Καανί δεν έχει εμφανιστεί δημόσια από τότε που το Ισραήλ εξάλειψε τον αρχηγό της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στα τέλη Σεπτεμβρίου, σημείωσε περαιτέρω το The Middle East Eye.

    Οι πηγές που επικαλείται το πρακτορείο σημείωσαν ότι ο Καανί και άλλοι διοικητές του IRGC έφτασαν στη Βηρυτό δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του Νασράλα για μια επιτόπια αξιολόγηση της κατάστασης. Ωστόσο, μετά τον θάνατο του Σαφιεντίν, χάθηκαν οι επικοινωνίες με τον Κάανι, αναφέρουν επίσης οι πηγές.

    Διαβάστε επίσης:

    Μπαράκ Ομπάμα: Σε… επιχείρηση πειθούς των ανδρών ψηφοφόρων – «Ψηφίστε την Κάμαλα Χάρις»

    Ανδρουλάκης: Στόχος να διευρύνουμε τα όρια της παράταξης – Τι είπε για το ντιμπέιτ που δεν έγινε

    Μονακό: Καραμπόλα αξίας 1,2 εκατ. ευρώ – Η οδηγός Bentley έπεσε πάνω σε Aston Martin, Ferrari, Rolls Royce και Porsche



    ΣΧΟΛΙΑ