• Business

    Warren Buffett: Κάτω του 10% η συμμετοχή του στην Bank of America – Τι σημαίνει για τις επόμενες κινήσεις του

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Ο Warren Buffett δεν είναι πλέον υποχρεωμένος να αποκαλύπτει άμεσα τις συναλλαγές που πραγματοποιεί στη μετοχή της Bank of America, καθώς το μερίδιο του ομίλου του στην τράπεζα μειώθηκε κάτω από το 10%, αναφέρει το Bloomberg.

    Το μπαράζ πωλήσεων που ξεκίνησε στα μέσα Ιουλίου βοήθησε την εταιρεία του μεγαλοεπενδυτή Berkshire Hathaway να αποκομίσει περίπου 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια από την τεράστια, πολυετή επένδυση στην τράπεζα, μειώνοντας τη συμμετοχή της σε αυτήν στο 9,99%.

    Μέχρι πρότινος οι κανόνες του αμερικανικού χρηματιστηρίου απαιτούσαν από τον Buffett να γνωστοποιεί τις συναλλαγές του εντός λίγων ημερών.

    Ωστόσο, το μερίδιο του είναι πλέον αρκετά μικρό ώστε να μπορεί να παρέχει ενημερώσεις ανά τρίμηνο – αφήνοντας ενδεχομένως τους άλλους μετόχους στο σκοτάδι για μήνες αν προχωρήσει σε περαιτέρω πωλήσεις.

    Αυτή η εξέλιξη μπορεί να φέρει ηρεμία στους επενδυτές.

    «Τουλάχιστον, υποψιαζόμαστε ότι μετά τη μείωση του ποσοστού του κάτω από το 10% θα βελτιωθεί η ψυχολογία και θα αφήσει περιθώρια στη μετοχή να ανακτήσει μέρος της δυναμικής της», έγραψε ο αναλυτής της Piper Sandler, Scott Siefers σε σημείωμά του αυτό το μήνα.

    Σημειώνεται ότι η μετοχή της Bank of America έχει υποαποδώσει καθ’ όλη τη διάρκεια των ρευστοποιήσεων.

    Στις 16 Ιουλίου βρισκόταν στην 1η θέση του δείκτη KBW Bank Index, που περιλαμβάνει 24 εταιρείες.

    Έκτοτε, έχει τη δεύτερη χειρότερη απόδοση. Στον τελευταίο γύρο, η Berkshire ξεφόρτωσε μετοχές αξίας 382,4 εκατ. δολαρίων σε τρεις ημέρες.

    Ο 94χρονος Buffett δεν έχει σχολιάσει για ποιο λόγο αποσύρεται από την επένδυση, αν και έχει δώσει εδώ και καιρό την έγκριση του στον διευθύνοντα σύμβουλο της Bank of America, Brian Moynihan.

    Ο όμιλος του δισεκατομμυριούχου, που έχει την έδρα του στην Ομάχα της Νεμπράσκα, επένδυσε 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην τράπεζα το 2011. Το 2019, ζήτησε την έγκριση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας για να αυξήσει τη συμμετοχή του πέραν του 10%.

    Η Berkshire παραμένει ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας, με μερίδιο αξίας περίπου 31 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση την τιμή κλεισίματος της Πέμπτης.

    Οι φετινές πωλήσεις έχουν ήδη βοηθήσει την Berkshire να ανακτήσει περισσότερα κεφάλαια από όσα πλήρωσε για την απόκτηση του ποσοστού της.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Αναλυτές προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις του γκουρού των επενδύσεων

    Warren Buffett: Συνεχίζει τις κερδοφόρες κινήσεις στην Ιαπωνία – Νέα πώληση ομολόγων σε γιεν

    Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America



    ΣΧΟΛΙΑ