• Κοινωνία

    Το ΣτΕ «πάγωσε» εν μέρει οικοδομική άδεια στην Κηφισιά λόγω του ΝΟΚ

    • NewsRoom
    Συμβούλιο της Επικράτειας

    Συμβούλιο της Επικράτειας


    Η Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας «πάγωσε» εν μέρει οικοδομική άδεια που επέτρεπε την ανέγερση κατοικιών, σύμφωνα με το νέο οικοδομικό κανονισμό, στο παραδοσιακό τμήμα του Δήμου Κηφισιάς.

    Υπενθυμίζεται ότι αύριο θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ η συνταγματικότητα ή μη των διατάξεων του Νέου Οικοδομικού Κανονισμού (ΝΟΚ) που επιφέρουν προσαύξηση στη δόμηση και στο ύψος των κτιρίων, κ.λπ.

    Ειδικότερα, στο ΣτΕ έχουν προσφύγει τρία περιβαλλοντικά και πολιτιστικά σωματεία τα οποία ζητούσαν να ανασταλεί η επίμαχη οικοδομική άδεια, καθώς η δόμηση έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τον νέο οικοδομικό κανονισμό, δηλαδή με συντελεστή δόμησης μεγαλύτερο έναντι του παλαιού, ενώ δεν έχουν προσμετρηθεί στη δόμηση άλλοι χώροι, όπως είναι τα υπόγεια, κ.λπ.

    Η Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ (απόφαση 143/2024) για λόγους δημοσίου συμφέροντος, οι οποίοι ανάγονται στην προστασία των όμορων οικοδομών και των περιοίκων, ιδίως ενόψει της άμεσης γειτνίασης του οικοπέδου με το Α΄ Λύκειο Κηφισιάς, πάγωσε μεν την οικοδομική άδεια, αλλά επέτρεψε την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών για την κατασκευή των υπόγειων επιπέδων τού υπό την ανέγερση κτιρίου μέχρι την πλάκα της οροφής του Α΄ υπογείου.

    Διαβάστε επίσης

    ΑΠΘ: Φοιτητές εγκλώβισαν τον πρύτανη – Χρειάστηκε να τον φυγαδεύσουν αστυνομικοί

    ΕΣΠΑ-ΔΑΜ: Εκδηλώσεις Ενημέρωσης Νέων σε Κοζάνη και Τρίπολη για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση

    Τζορτζ Μπάλντοκ: «Πνιγμός εντός ύδατος» η αιτία θανάτου σύμφωνα με τη νεκροτομή



    ΣΧΟΛΙΑ