• Business

    Χατζηδάκης: «Ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο δεν είναι νέα ρύθμιση»

    • NewsRoom
    O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

    O υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης και το οικονομικό επιτελείο μελετούν τις πιθανές επιπτώσεις της κρίσης στη Μέση Ανατολή και θα λάβουν αποφάσεις και για την επιταγή ακρίβειας


    Ανακοίνωση υπό τον τίτλο: «Η ρύθμιση για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν όσους αιτούνται άσυλο ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια» εξέδωσε πριν λίγο το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα εφημερίδος.

    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Με αφορμή το σημερινό κύριο πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Εστία» ξεκαθαρίζουμε τα ακόλουθα:

    Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που συζητείται στη Βουλή αφορά την κωδικοποίηση του ΦΠΑ, δηλαδή την κωδικοποίηση υφιστάμενων διατάξεων και δεν προσθέτει νέες.

    Συνεπώς η διάταξη που προβλέπει μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά που φιλοξενούν όσους αιτούνται άσυλο δεν είναι νέα ρύθμιση, είναι διάταξη που ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια.

    Θα περιμέναμε λοιπόν από τη εφημερίδα πριν αναδείξει σε πρώτο θέμα όσα είπε στη Βουλή ένας βουλευτής του κόμματος ΝΙΚΗ να διερευνήσει καλύτερα την υπόθεση.

    Εκτός εάν μια ακόμα επίθεση της εφημερίδας εναντίον του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη έχει τελικά, μεγαλύτερη σημασία από την αλήθεια», καταλήγει η ανακοίνωση.

     

    Διαβάστε ακόμη:

    Τζορτζ Μπάλντοκ: Ήταν 5 ώρες νεκρός στην πισίνα – Τα πρώτα ευρήματα για τα αίτια θανάτου

    Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας: Νέος υποδιοικητής ο Δρ. Γιάννης Παυλόσογλου

    Ηλίας Τσούνης: Την παραίτηση του υπέβαλλε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ



    ΣΧΟΛΙΑ