• Business

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί οι εγκαταστάσεις της Demco, το «στρατηγείο» του Κοντομηνά


    Για τις 30 Οκτωβρίου του 2024 έχει προγραμματιστεί ένα ακόμη σφυρί για τις εγκαταστάσεις της ΔΕΜΚΟ Α.Ε. το γνωστό και ως το «στρατηγείο» του Δημήτρη Κοντομηνά, καθώς εκεί μισθώτρια ήταν η Alpha Δορυφορική Τηλεόραση.

    Συγκεκριμένα, ο πλειστηριασμός αφορά μια έκταση 30 στρεμμάτων, εντός των οποίων υπάρχει κτιριακό συγκρότημα  4.110 τ.μ., που ανήκε στην «ΔΕΜΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».

    Η τιμή πρώτης προσφοράς ανέρχεται στα 5.357.566,74  ευρώ και επισπεύδουσα εταιρεία είναι η INTRUM HELLAS.

    Υπενθυμίζεται πως το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση του εν λόγω ακινήτου στην περιοχή της Παλλήνης ανέρχεται σε 500.000 ευρώ, πλέον των τόκων και εξόδων εκτελέσεως, το οποίο ποσό αποτελεί μέρος του κονδυλίου του επιδικασθέντος κεφαλαίου.

    Ο Δημήτρης Κοντομηνάς έφυγε από τη ζωή στις 10 Μαρτίου του 2022 και ως τότε  δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της ψυχαγωγίας  αλλά και των media με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

    Το ακίνητο

    Όσον αφορά το «στρατηγείο» στην Παλλήνη που βγαίνει στο σφυρί, πρόκειται για μια έκταση 30 στρεμμάτων που τοποθετημένη στη θέση «Βακαλόπουλο» και αποτελούμενη από τρείς γηπεδικές εκτάσεις.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εκτίμηση πρόκειται για ένα γήπεδο με επιφάνεια 20.232,23τ.μ. το οποίο προήλθε από συνένωση όμορων οικοπέδων και περιλαμβάνει εντός του κτιριακό συγκρότημα συνολικής επιφάνειας 4.110,81τμ.

    Επιπλέον, η εκτίμηση αναφέρει ένα γήπεδο αποτελούμενο από μικρότερα επιμέρους οικόπεδα συνολικής επιφάνειας 7.305,81τμ και ένα τρίτο γήπεδο επιφάνειας 1.871,52 τ.μ.

    Tο κτιριακό συγκρότημα αποτελείται από πέντε κτίρια και συνιστά ενιαίο λειτουργικό σύνολο, το οποίο εξυπηρετεί την επιχειρησιακή λειτουργία των μισθωμένων εγκαταστάσεων.

    Αναλυτικότερα, οι χρήσεις των κτιρίων αφορούν χώρους τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών, γραφειακούς και υποστηρικτικούς χώρους παραγωγών, χώρους Η/Μ εγκαταστάσεων και αποθηκευτικούς χώρους.

    Συγκεκριμένα, το πρώτο κτήριο (Κτίριο 1) αποτελεί ισόγειο κτίσμα παραγωγής και γραφείων  συνολικής επιφανείας 1.784,35 τ.μ.. Είναι κατασκευασμένο από μεταλλικό σκελετό, ο οποίος εδράζεται σε βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ η οροφή του είναι μεταλλική θολωτή.

    Τα κουφώματα είναι αλουμινίου με διπλούς υαλοπίνακες. Το κτίριο αποτελείται από δύο πτέρυγες οι οποίες διαχωρίζονται από ένα αίθριο χώρο. Η κύρια είσοδος βρίσκεται στην ανατολική όψη του κτιρίου και είναι διαμορφωμένη με δίφυλλη πυράντοχη θύρα.

    Το δεύτερο κτίριο (Κτίριο 2) είναι διώροφο με ισόγειο και όροφο με χώρο και γραφεία παραγωγικής διαδικασίας. Την επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετεί μεταλλικό κλιμακοστάσιο. Επίσης τα κτίρια 1 και 2 διαθέτουν  διάδρομο διασύνδεσης.

    Το τρίτο κτίριο (Κτίριο 3), ισόγειο συνολικής επιφάνειας 224,10τμ, αποτελείται από ενοποιημένους οικίσκους.

    To κτίριο 6, είναι ένα διώροφο κτίριο με χώρο παραγωγικής διαδικασίας και γραφεία. Συγκεκριμένα, αποτελείται από ισόγειο επιφάνειας 57,95τμ. και όροφο επιφάνειας 519,70τμ, ενώ διαθέτει και δώμα. Η επικοινωνία μεταξύ των επιπέδων εξυπηρετείται με ανελκυστήρα και εσωτερικό κλιμακοστάσιο.

    Μέρος του συγκροτήματος αποτελεί ισόγειο κτίσμα για τη στέγαση Υποσταθμού μέσης τάσης και Ηλεκτροπαραγωγού ζεύγους για την υποστήριξη της τροφοδοσίας των εγκαταστάσεων.

    Σύμφωνα με την έκθεση του εκτιμητή οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε καλή κατάσταση με κάποιες φθορές χρήσης ενώ παρατηρήθηκαν σημάδια πλημμελούς συντήρησης.

    Να σημειωθεί πως το σύνολο των γηπέδων είναι μισθωμένα στην εταιρεία Green Pixel Productions, από το 2014 έως τις 30/6/2055, με μηνιαίο μίσθωμα 10.000 ευρώ.

    Στην ίδια μίσθωση περιλαμβάνονται εξίσου και τα γύρω οικόπεδα τα οποία  έχουν προγραμματιστεί να βγουν στον πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Eurobank.

    Τα σφυριά

    Ακίνητα που συνδέονται με το όνομα του εκλιπόντος Δημήτρη Κοντομηνά δεν έχουν εμφανιστεί λίγες φορές στην πλατφόρμα των πλειστηριασμών, το ίδιο και οι εγκαταστάσεις τις Demco.

    Άλλα ακίνητα που έχουν αλλάξει χέρια στο πέρασμα των χρόνων είναι η πολυτελής βίλα στην Ύδρα, η οποία αγοράστηκε από τον Βασίλη Κάτσο έναντι 2,15 εκατ. ευρώ, ενώ είχε προηγηθεί η προσπάθεια της κόρης του, Μαρίας να μπλοκάρει τη διαδικασία μέσω ασφαλιστικών μέτρων.

    Επίσης, σε νέο ιδιοκτήτη ανήκει και η έκταση των 73 στρεμμάτων στην Τροιζηνία, που έβγαλε στο σφυρί η Eurobank.

    Σε πλειστηριασμό είχαν βγει και οι εγκαταστάσεις της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη πριν από το θάνατο του επιχειρηματία.

    Συγκεκριμένα, στις 28 Μαρτίου 2023 είχαν δρομολογηθεί συνολικά επτά πλειστηριασμοί με επισπεύδουσα την  Sunrise ΙΙΙ, για λογαριασμό της οποίας ενεργεί η Intrum και με συνολική τιμή εκκίνησης τα 7,71 εκατ. ευρώ, που αφορούν την έκταση 30 στρεμμάτων με κτιριακό συγκρότημα 4.110 τ.μ., που ανήκε στην Demco.

    Την μέρα αυτή άλλαξαν χέρια 8 οικοπεδικές εκτάσεις που είχαν βγει σε πλειστηριασμό με τιμές εκκίνησης από 22.167 ευρώ έως 188.520 ευρώ. Για τις εγκαταστάσεις και τις υπόλοιπες εκτάσεις η διαδικασία ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών.

    Το επόμενο σφυρί για την Demco ήρθε στις 25 Σεπτεμβρίου του 2024 με τιμή εκκίνησης 6.696.958,43 εκατομμύρια ευρώ, όπου κατέστη άγονος για τις εγκαταστάσεις και τις υπόλοιπες εκτάσεις ελλείψει πλειοδοτών.

    Η τιμή εκκίνησης μεταβάλλεται προς τα κάτω με κάθε νέα διενέργεια. Συγκεκριμένα ο πλειστηριασμός για το μεγάλο οικόπεδο και τις κτιριακές εγκαταστάσεις που έχει δρομολογηθεί για τις  30 Οκτωβρίου του 2024, έχει τιμή εκκίνησης τα 5.357.566,74 εκατ. ευρώ, σαφώς μειωμένη τιμή από τα 7,71 εκατ. ευρώ με τα οποία εμφανίστηκε στις λίστες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πριν από σχεδόν έναν χρόνο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πλειστηριασμοί: Στο σφυρί το εργοστάσιο της Αλλατίνη (Nutriart) στη Σίνδο – Τα 300 χρόνια ιστορίας

    Πλειστηριασμοί: Τι κλήρωσε για την ΕΛΥΦ της οικογένειας Ακκά και το ξενοδοχείο φιλέτο στις Σπέτσες

    Πλειστηριασμοί: Τα 5 ξενοδοχεία που βγαίνουν στο… σφυρί τον Οκτώβριο



    ΣΧΟΛΙΑ