ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη συνέχεια, ο Γιώργος Γαβρίλης, διατυπώνει την ακόλουθη πρόταση:
“Το κτήριο, στη διασταύρωση των οδών Κέκροπος και Γ. Κασιμάτη (πρώην Λουδοβίκου), είχε χαρακτηριστεί ως διατηρητέο από το 1987 και όπως τα περισσότερα από τα 1.000 χαρακτηρισμένα ως διατηρητέα κτήρια της πόλης, είχε αφεθεί στη τύχη του εγκαταλελειμμένο.
Δυστυχώς, από τότε που χαρακτηρίστηκαν όλα αυτά τα κτήρια κανένας δεν παρακολουθεί την εξέλιξή τους, εάν έχουν καταστραφεί εάν έχουν γκρεμιστεί ή ακόμα εάν εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι για να παραμένουν χαρακτηρισμένα.
Τα κτήρια αυτά είναι η «ταυτότητα» της πόλης και της ιστορίας της. Η δημοτική αρχή δεν μπορεί από καταστροφή σε καταστροφή να περιορίζεται σε σχόλια ή να κάνει μνημόσυνο.
Πρέπει τώρα:
- Να γίνει καταγραφή όλων των κτιρίων, να κατηγοριοποιηθούν και να αξιολογηθεί η σημασία του καθενός και η κατάσταση του.
- Με αρχή από τα κτήρια, ιδιοκτησίας του Δημοσίου, η πόλη να διεκδικήσει από το Υπουργείο Πολιτισμού την διάσωση και αναπαλαίωση των κτιρίων, με δυνατότητα αλλαγής των χρήσεων συμβατές με το ίδιο κτήριο…
Για να σταματήσει η αντιμετώπιση των διατηρητέων ως «βάρος». Να εμποδίσουμε την απληστία της κτηματαγοράς και του real estate και τις επιδιώξεις να τα μετατρέψει σε θηριώδη κτίρια που «τσιμεντώνουν» όλη την πόλη”.
Διαβάστε επίσης:
Metlen: Πού θα διατεθούν τα €750 εκατ. από το «πράσινο» ομόλογο
Η ΙΚΕΑ «αποκωδικοποιεί» τον ποιοτικό ύπνο σε μία βιωματική εκδήλωση
ΑΝΜΕΖ: Στις 28 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση για την πώληση των δύο ακτοπλοϊκών πλοίων