• Business

    Deutsche Telekom: Σχεδιάζει επαναγορά μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ

    • Bloomberg
    Timotheus Höttges, Chief Executive Officer (CEO) Deutsche Telekom AG

    Timotheus Höttges, CEO Deutsche Telekom


    Η Deutsche Telekom, ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός φορέας της Ευρώπης, δήλωσε ότι θα προτείνει ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 2 δισ. ευρώ (2,2 δισ. δολάρια) για το 2025 και θα αυξήσει το μέρισμά της.

    Η γερμανική εταιρεία θα προτείνει μέρισμα 90 σεντς ανά μετοχή για το οικονομικό έτος 2024, από 77 σεντς πέρυσι, ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη. Η καταβολή του μερίσματος υπόκειται στην έγκριση των μετόχων.

    Η Deutsche Telekom υπεραποδίδει σε σχέση με τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη, επωφελούμενη από την αύξηση των συνδρομητών της T-Mobile US Inc. όπου η εταιρεία κατέχει πλειοψηφικό μερίδιο.

    Την Πέμπτη δήλωσε ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον μετρητά της για να συνεχίσει να αυξάνει τη συμμετοχή της στον αμερικανικό τηλεφωνικό φορέα ή να επαναγοράσει μετοχές.

    «Τα τελευταία χρόνια, η στρατηγική μας, μας έχει καταστήσει το αδιαμφισβήτητο νούμερο ένα στην Ευρώπη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges.

    «Έχουμε επιτύχει ή και ξεπεράσει σχεδόν όλους τους στόχους μας και πλέον έχουμε αξία περισσότερη από το σύνολο των ομολόγων μας στην ήπειρό μας».

    Ο Hoettges δήλωσε επίσης ότι η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει περισσότερα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στις λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών του και θα επιδιώξει να μειώσει τον όγκο των κλήσεων με προγράμματα αυτοεξυπηρέτησης σε μια εφαρμογή ή μια υπηρεσία messenger με υποστήριξη AI.

    Η εταιρεία δήλωσε ότι η ετήσια αύξηση των καθαρών εσόδων και των εσόδων από υπηρεσίες αναμένεται να φτάσει περίπου το 4% μέχρι το 2027. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων και μετά από μισθώσεις πρόκειται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 4% έως 6% ετησίως.

    Η μετοχή της Deutsche Telekom αυξήθηκε στα 26,75 ευρώ στη συνεδρίαση της Φρανκφούρτης την Τετάρτη. Από τις αρχές του έτους έχει καταγράψει άνοδο περίπου 23%.

    Διαβάστε επίσης:

    Γερμανία: Αγκομαχά η «ατμομηχανή της Ευρώπης» – Προς νέα συρρίκνωση η οικονομία

    Google: Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο διάσπασης του ομίλου

    Temu: To τηλεκοντρόλ των 4 δολαρίων που «χτυπάει» την Amazon



    ΣΧΟΛΙΑ