• Κοινωνία

    Θρίλερ με τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ: Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία για το τραγικό τέλος του 31χρονου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού

    • NewsRoom
    Τζορτζ Μπάλντοκ

    Τζορτζ Μπάλντοκ


    Τεράστιο σοκ στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε χθες βράδυ νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στη Γλυφάδα.

    Ο Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στην πισίνα και αργότερα διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Στο σπίτι του κατέφθασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, δυνάμεις της Αστυνομίας και αμέσως μετά ιατροδικαστής. Ανάστατοι είναι και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού που προσπαθούν ακόμη να καταλάβουν τι έχει συμβεί.

    Τόσο ο ιατροδικαστής όσο και η Ασφάλεια, προσπαθούν να συνθέσουν το παζλ ώστε να προσδιορίσουν τις συνθήκες και τα αίτια θανάτου του διεθνή ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, που έφυγε από τη ζωή τόσο ξαφνικά.

    Το πρωί της Πέμπτης (10/10) θα γίνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί τι και πόσο είχε καταναλώσει ο ποδοσφαιριστής. Ωστόσο τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν τις επόμενες ημέρες.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του Μπάλντοκ η οποία βρισκόταν στην Αγγλία, τον αναζητούσε πολλές ώρες χωρίς να μπορεί να τον εντοπίσει, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη της βίλας που μένει ο 31χρονος άσος, ζητώντας του να πάει στο σημείο και να δει τι συμβαίνει. Εκείνος βρήκε τον διεθνή ποδοσφαιριστή δίχως τις αισθήσεις του στον βυθό της πισίνας.

    Στις 22:29 κλήθηκε από τον ιδιοκτήτη το ΕΚΑΒ που έφτασε στο σπίτι στις 22:38 με τον γιατρό της κινητής μονάδας να πιστοποιεί το θάνατό του.

    «Χρειάστηκε να βουτήξει αστυνομικός που έφτασε για να τον βγάλει από τον βυθό. Ήταν με το μαγιό του και πληροφορίες θέλουν να έχει βρεθεί κοντά του ένα μπουκάλι που μέχρι τη μέση είχε βότκα», αναφέρθηκε στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

    Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι δεν βρέθηκαν εμφανή τραύματα στο σώμα του 31χρονου. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ξεκινήσει έρευνες για το περιστατικό, εξετάζοντας κάμερες ασφαλείας και λαμβάνοντας καταθέσεις γειτόνων.

    Ο ποδοσφαιριστής είχε περάσει σχεδόν όλη του την καριέρα στην Αγγλία, παίζοντας σε γνωστές ομάδες, ενώ φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές.

    Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

    O Τζορτζ Μπάλντοκ γεννήθηκε στο Μπάκιγχαμ της Αγγλίας στις 9 Μαρτίου 1993. Είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του πατέρα του. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Μίλτον Κέιν Ντονς, όπου έκανε και το ντεμπούτο του τον Μάιο του 2010 σε αναμέτρηση απέναντι στην Μπράιτον.

    Με το βρετανικό σύλλογο κατέγραψε 107 συμμετοχές και δύο γκολ, μέχρι το 2017. Στη διάρκεια αυτής της επταετίας παραχωρήθηκε ως δανεικός στις Νόρθαμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και στην ισλανδική Βεστμανέγια.

    Το 2017 εντάχθηκε με μεταγραφή στο δυναμικό της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την φανέλα της οποίας φόρεσε συνολικά 219 φορές, εκ των οποίων οι 83 ήταν στην Premier League, πέτυχε 6 γκολ και μοίρασε 16 ασίστ.

    Στο ενεργητικό του έχει συμμετοχή στον ημιτελικό του Κυπέλλου Αγγλίας το 2023, καθώς και δύο ανόδους από την Championship στην Premier League.

    Από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές.

    Με μαύρα περιβραχιόνια οι διεθνείς στο ματς με την Αγγλία

    Οι παίκτες της εθνικής θα αγωνιστούν απόψε στο ματς με την Αγγλία στο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League φορώντας μαύρα περιβραχιόνια. Την ερχόμενη Κυριακή (13/10), στο εντός έδρας παιχνίδι με την Ιρλανδία, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή.

    Ο Μπάλντοκ άλλωστε, ήταν ενεργό μέλος της εθνικής την τελευταία διετία και αν δεν αντιμετώπιζε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε απ’ τον Μάρτη κι έπειτα, μέχρι την επιστροφή του στα ματς των «πράσινων», πιθανότατα θα βρισκόταν μαζί με την ελληνική ομάδα στο Λονδίνο.

    Θλίψη για την απώλεια του ποδοσφαιριστή, μόλις στα 31 του χρόνια, εκφράζει ο κόσμος του ποδοσφαίρου.

    «Με βαθύτατη θλίψη και οδύνη, η Εθνική Ομάδα και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποχαιρετά τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγραφεί ο ανθρώπινος πόνος που προκάλεσε η είδηση του αδόκητου χαμού ενός δικού μας, νέου, ανθρώπου. Η στιγμή επιβάλλει σιωπή. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Συλλυπητήρια από τη δεύτερη οικογένειά του. Αντίο…» αναφέρει το σχετικό μήνυμα.

    «Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock» τονίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

    Είμαστε συγκλονισμένοι, είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλεια του George μας. Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του. Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των οικείων του George Baldock.

    «Μακάρι να ήταν ψέμα… Μακάρι…. Ο ΠΣΑΠΠ εκφράζει τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Τζορτζ Μπάλντοκ, που τόσο άδικα και πρόωρα έφυγε από τη ζωή. Η 9η Οκτωβρίου του 2024 πέρασε πια στην ιστορία ως μία ημέρα θλίψης και πόνου και όλοι μας αισθανόμαστε φτωχότεροι. Ένα πελώριο γιατί παραμένει αναπάντητο… Τόσο, μα τόσο άδικο…» υπογραμμίζει ο ΠΣΑΠΠ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών).

     

    Το μήνυμα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

    Η τραγική είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ προκάλεσε τεράστιο «σοκ» και στην Αγγλία, με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, την ομάδα στην οποία αγωνίστηκε για μία επταετία (σε 219 επίσημα ματς) πριν «μετακομίσει» το περασμένο καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό, να εκφράζει την οδύνη της με μία σπαραχτική ανακοίνωση.

    «Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι σοκαρισμένη και βαθιά θλιμμένη όταν πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην παίκτη της, Τζορτζ Μπάλντοκ.

    Ο αμυντικός άφησε τον σύλλογο το καλοκαίρι μετά από επτά χρόνια στο Μπράμαλ Λέιν και ήταν εξαιρετικά δημοφιλής στους υποστηρικτές, το προσωπικό και τους συμπαίκτες του που φορούσαν την ερυθρόλευκη φανέλα μαζί του.

    Τα ειλικρινή συλλυπητήρια όλων όσων σχετίζονται με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ εκφράζονται στην οικογένεια και τους φίλους του Τζορτζ».

    Η ανακοίνωση της οικογένειας του Τζορτζ Μπάλντοκ

    «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Τζορτζ πέθανε δυστυχώς. Ως οικογένεια είμαστε σοκαρισμένοι από αυτή την τρομερή απώλεια. Παρακαλούμε τα ΜΜΕ να σέβονται την ιδιωτικότητά μας αυτή τη στιγμή».

    Διαβάστε επίσης

    Λ. Μπαρμπετάκη: «Άμεση διόρθωση του clawback για το 2023» – Στο 83% για τις φαρμακευτικές – Το ραντεβού με τον Άδωνι

    Τέρνα Ενεργειακή: Γίνεται η ισχυρή βάση της Masdar για νέες εξαγορές- Η Ελλάδα στο επίκεντρο νέων επενδύσεων

    Jumbo: Πάνω από τις προβλέψεις του Απ. Βακάκη τα έσοδα 9μήνου



    ΣΧΟΛΙΑ