• Κοινωνία

    Άγιο Όρος: 11 προσκυνητές στο νοσοκομείο λόγω τροφικής δηλητηρίασης

    • NewsRoom
    ΕΚΑΒ

    ΕΚΑΒ


    Τροφική δηλητηρίαση υπέστησαν 11 Ρουμάνοι προσκυνητές στο Άγιο Όρος, που κατανάλωσαν μανιτάρια, τα οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες μάζεψαν από την ύπαιθρο.

    Σύμφωνα με τον ιστοτόπο Voria.gr, οι προσκυνητές, που είχαν καταλύσει τις τελευταίες μέρες στη Σκήτη της Αγίας Άννας, πήραν χθες το απόγευμα τον δρόμο για να ανέβουν στην κορυφή του Άθω, προκειμένου να προσκυνήσουν στο εκκλησάκι Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

    Το βράδυ διανυκτέρευσαν στην ύπαιθρο και άναψαν φωτιά για να ζεσταθούν και να ετοιμάσουν ένα πρόχειρο γεύμα. Κάποιοι από αυτούς μάζεψαν μανιτάρια από το βουνό, τα οποία θεώρησαν ότι ήταν βρώσιμα.

    Λίγες ώρες αργότερα, ωστόσο, όλοι τους αισθάνθηκαν ενοχλήσεις και κάποιοι αισθάνθηκαν έντονη αδιαθεσία. Το γκρουπ των προσκυνητών επέστρεψε στη Δάφνη, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς του Κέντρου Υγείας των Καρυών και σε εφτά από αυτούς χρειάστηκε δοθεί ορός, καθώς ήταν σε σοβαρότερη κατάσταση. Στη συνέχεια αναχώρησαν με θαλάσσια ταξί από το Άγιον Όρος για την Ουρανούπολη.

    Άμεσα ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τους προσκυνητές από το λιμάνι της Ουρανούπολης, μερικούς από τους οποίους σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, και τους μετέφερε στο νοσοκομείο Πολυγύρου.

    Τέσσερις από τους Ρουμάνους προσκυνητές που είναι σε σοβαρότερη κατάσταση μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως δεν κινδυνεύει η υγεία κανενός.

     

    Διαβάστε επίσης:

    Μέση Ανατολή: Χαμάς και Φατάχ συζητούν για τον σχηματισμό παλαιστινιακής κυβέρνησης εθνικής ενότητας

    Alpha Bank και UniCredit προσφέρουν νέες δυνατότητες και καινοτόμες λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

    Γιώργος Φλωρίδης: Επίσκεψη από την πρέσβη της Αλγερίας με επίκεντρο την Σχολή Δικαστών



    ΣΧΟΛΙΑ