• Business

    Jumbo: Αύξηση των πωλήσεων κατά 7% το 9μηνο του 2024

    • NewsRoom
    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo

    Απόστολος Βακάκης, Επικεφαλής Jumbo


    Σεπτέμβριος είναι ο μήνας επιστροφής των μαθητών στα σχολεία.

    Οι καταναλωτές, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις υπόλοιπες αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Jumbo, επιβράβευσαν -για μία ακόμη χρονιά- την μοναδική σχέση τιμής/ποιότητας που προσφέρει ο Όμιλος, παρά την συνεχιζόμενη αναταραχή στην εφοδιαστική αλυσίδα και το αυξημένο κόστος μεταφοράς προϊόντων.

    Συνολικά για τον Όμιλο JUMBO, ο Σεπτέμβριος 2024 καταγράφει αύξηση πωλήσεων κατά +6%, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσυνό μήνα.

    Για την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου, οι πωλήσεις 9μήνου του Ομίλου, εμφανίζονται αυξημένες κατά +7% περίπου.

    Οι μήνες Οκτώβριος-Νοέμβριος- Δεκέμβριος κάθε χρόνου σηματοδοτούν την εποχή που -συνήθως- ο Όμιλος JUMBO πραγματοποιεί το 35% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

    Ο Όμιλος Jumbo συνεχίζει το επενδυτικό του πρόγραμμα και υπόσχεται την διατήρηση της στρατηγικής του επιλογής, παρά τα πολλά επιμέρους προβλήματα στις αγορές.

    Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου 2024, αναμένεται να λειτουργήσουν:

    ένα ιδιόκτητο υπερ-καταστήμα στο Βουκουρέστι (Ρουμανία)

    ένα ιδιόκτητο υπερ-καταστήμα στην Κύπρο

    Στο Χρηματιστήριο, η διοίκηση του Ομίλου υλοποιεί, το πρόσφατα εγκεκριμένο -από τη Γενική Συνέλευση- πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, με γνώμονα την επιβράβευση των υφιστάμενων μετόχων-συνεταίρων για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην εταιρεία.

    Αναλυτικά η πορεία των πωλήσεων ανά χώρα

    Ελλάδα

    Τον Σεπτέμβριο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας (χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές), παρουσίασαν αύξηση κατά +7% περίπου.

    Συνολικά για το 9μηνο του 2024, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς τις ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν αύξηση κατά +7% περίπου σε σχέση με το 2023.

    Κύπρος

    Οι πωλήσεις των καταστημάτων της Κύπρου, κατά τον Σεπτέμβριο του 2024, παρέμειναν στα περσινά επίπεδα.

    Συνολικά οι πωλήσεις των καταστημάτων στην Κύπρο για το 9μηνο του 2024 είναι αυξημένες κατά +1% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Βουλγαρία

    Οι πωλήσεις του δικτύου τον Σεπτέμβριο του 2024 ήταν αυξημένες κατά +7% περίπου.

    Συνολικά οι πωλήσεις στη Βουλγαρία, για το 9μηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +8% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Ρουμανία

    Οι πωλήσεις του δικτύου καθώς και του ηλεκτρονικού καταστήματος (www.e-jumbo.ro) σημείωσαν αύξηση της τάξης του +6% περίπου τον Σεπτέμβριο του 2024, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

    Συνολικά, οι πωλήσεις στη Ρουμανία, για το 9μηνο του 2024, είναι αυξημένες κατά +12% περίπου, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

    Διαβάστε επίσης

    Chiara Ferragni: Η απάτη και τα σκάνδαλα που ταράζουν την αυτοκρατορία της βασίλισσας του Instagram



    ΣΧΟΛΙΑ