• Οικονομία

    ΑΑΔΕ: Από αύριο η προθεσμία τριών εβδομάδων για τα αυτοκόλλητα στα ΤΑΞΙ – Η Πανελλήνια Ομοσπονδία τα παρέλαβε σήμερα

    Γιώργος Πιτσιλής, ΑΑΔΕ

    Γιώργος Πιτσιλής, Διοικητής ΑΑΔΕ


    Από αύριο 9 Οκτωβρίου 2024, αρχίζει να μετράει η προθεσμία τριών εβδομάδων, που έχουν οι οδηγοί ΤΑΞΙ για να τοποθετήσουν στο πίσω δεξιά τζάμι των οχημάτων τους τις ειδικές αυτοκόλλητες ταμπέλες, με τις οποίες ενημερώνονται οι καταναλωτές σχετικά με την υποχρέωση αποδοχής καρτών πληρωμών από τους αυτοκινητιστές.

    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία τους (ΠΟΕΙΑΤΑ) παρέλαβε σήμερα, 8 Οκτωβρίου 2024, το σύνολο των αυτοκόλλητων, δίνοντας έτσι το σήμα εκκίνησης προς τους οδηγούς για να παραλάβουν και να κολλήσουν τη σχετική σήμανση.

    Υπενθυμίζεται ότι, σε περίπτωση μη επικόλλησης της αυτοκόλλητης ταμπέλας, προβλέπεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ.

    «Πολεμικό» κλίμα

    Από την πρώτη στιγμή οι οδηγοί ταξί αντιμετώπισαν ιδιαίτερα εχθρικά σύστημα του υπουργείου οικονομικών προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες προκειμένου να μην κολλήσουν τα ειδικά αυτοκόλλητα που θα ενημερώνουν τους πολίτες ότι δέχονται πληρωμές και με POS.

    Η αρχική τους στάση με τη μη παραλαβή των αυτοκόλλητων είχε προκαλέσει «πόλεμο» με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία τους προειδοποιούσε για βαριά πρόστιμα. Μάλιστα αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν προβάλει ως δικαιολογία ότι τους εμποδίζει την ορατότητα και άλλοι ότι χαλάει την αισθητική του οχήματος.

    Διαβάστε επίσης

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025

    ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση εξαγωγών για το πρώτο 8μηνο του 2024

    Εξωδικαστικός: Αύξηση 75,7% στις νέες ρυθμίσεις τον Σεπτέμβριο



    ΣΧΟΛΙΑ