• Business

    Boeing: Προειδοποίηση για τις νέες παραδώσεις αεροσκαφών καθώς συνεχίζεται η απεργία των εργαζόμενων

    boeing


    Η Boeing  κατάφερε να παραδώσει 33 αεροσκάφη στους πελάτες της τον Σεπτέμβριο, όταν μια απεργία οδήγησε στο κλείσιμο μεγάλων τμημάτων της παραγωγής της. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι η στάση εργασίας στον κύριο κόμβο παραγωγής της στην περιοχή του Σιάτλ θα μειώσει τις μελλοντικές παραδόσεις.

    Τα αεροσκάφη που παραδόθηκαν τον περασμένο μήνα είχαν ήδη εγκριθεί από τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές πριν από την απεργία των 33.000 μελών της Διεθνούς Ένωσης Μηχανικών και Εργαζομένων Αεροδιαστημικής, οι οποίοι αποχώρησαν από την εργασία τους στις 13 Σεπτεμβρίου, κλείνοντας την παραγωγή σε όλη τη δυτική ακτή των ΗΠΑ.

    Η Boeing συνεχίζει τις συνομιλίες με τους εκπροσώπους των συνδικάτων για τον τερματισμό της απεργίας, με την εταιρεία να δηλώνει ότι θα αποθηκεύσει με ασφάλεια τα αεροπλάνα που δεν έχουν παραδοθεί, μέχρι να μπορέσουν να συνεχιστούν οι παραδόσεις μόλις επικυρωθεί μια νέα σύμβαση.

    Ο απολογισμός του Σεπτεμβρίου περιελάμβανε 28 από τα μοντέλα «737», τέσσερα από τα «787 Dreamliners» και ένα φορτηγό αεροσκάφος «767», σύμφωνα με τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στον ιστότοπο της εταιρείας. Η Boeing κατέγραψε επίσης 65 «ακαθάριστες» παραγγελίες κατά τη διάρκεια του μήνα και καμία ακύρωση.

    Για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, η Boeing παρέδωσε 116 αεροσκάφη, μια βελτίωση από τα 105 αεροσκάφη που παρέδωσε ένα χρόνο νωρίτερα, και μια υπενθύμιση της προόδου που διακυβεύεται από την απεργία που διανύει τώρα την τέταρτη εβδομάδα της. Η Boeing εξακολουθεί να κατασκευάζει αεροσκάφη «787 Dreamliners» σε ένα εργοστάσιο στη Νότια Καρολίνα οι εργάτες του οποίου δεν συμμετέχουν στο συνδικάτο, ενώ οι εργασίες έχουν σταματήσει στο υπόλοιπο εμπορικό της πρόγραμμα.

    Οι παγωμένες παραδόσεις έχουν επιτείνει την οικονομική πίεση στην Boeing, η οποία ήδη ταλανίζεται από μια παρ’ ολίγον καταστροφή τον Ιανουάριο, έπειτα από την αποκάλυψη για τους «χαλαρούς» ελέγχους ποιότητας στα εργοστάσιά της. Η Boeing επιβράδυνε την παραγωγή, ιδίως τις γραμμές τελικής συναρμολόγησης για τα αεροσκάφη 737 Max, καθώς αντιμετώπιζε νέους ελέγχους από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ αλλά και μια ποινική έρευνα.

    Μέχρι στιγμής φέτος η Boeing έχει παραδώσει 291 αεροσκάφη, εκ των οποίων 229 αφορούν «737». Η εταιρεία έχει κλείσει 315 ακαθάριστες παραγγελίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και έχει 121 καθαρές παραγγελίες, όταν συμπεριληφθούν οι ακυρώσεις και μια αμερικανική λογιστική πρόβλεψη για συμφωνίες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Διαβάστε επίσης

    Τζο Μπάιντεν: «Απομακρυνθείτε τώρα», λέει προς τους κατοίκους των περιοχών που απειλεί ο κυκλώνας Μίλτον

    Μαρκ Ρούτε: Η Ουκρανία μπορεί να αντιμετωπίσει τον πιο δύσκολο χειμώνα από την έναρξη της εισβολής

    Εμφύλιος στον ΣΥΡΙΖΑ: Η Πολιτική Γραμματεία επέστρεψε στον Κασσελάκη το εξώδικο – Απειλεί με εισαγγελέα ο έκπτωτος πρόεδρος



    ΣΧΟΛΙΑ