• Κοινωνία

    Κάμαλα Χάρις για τυφώνα «Μίλτον»: «Αυτό που έρχεται, θα είναι πολύ-πολύ σοβαρό»

    • NewsRoom
    Η Κάμαλα Χάρις

    Η Κάμαλα Χάρις


    Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, με αφορμή την επικείμενη άφιξη του τυφώνα «Μίλτον» μέσα στην Τετάρτη.

    Το φαινόμενο – η ισχύς του οποίου αποδυναμώθηκε την Τρίτη, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή του – αναμένεται να πλήξει κατά κύριο λόγο την παραλιακή περιοχή της Τάμπα, με πληθυσμό άνω των 3,3 εκατομμυρίων κατοίκων.

    Σε αυτό το πλαίσιο, η αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών και υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα στις εκλογές του Νοεμβρίου, Κάμαλα Χάρις ζήτησε από τους πολίτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες εκκένωσης, καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή.

    «Σας παρακαλώ ακούστε τις οδηγίες εκκένωσης, ακούστε τους τοπικούς αξιωματούχους. Γνωρίζω από αρκετό κόσμο που έχει επιβιώσει από τέτοιους τυφώνες στο παρελθόν πως αυτό που έρχεται, θα είναι πολύ – πολύ σοβαρό» είπε η Χάρις στο μήνυμά της και πρόσθεσε: «Σας παρακαλώ να πάρετε όσα χρειάζεστε και να εφαρμοσετε τις οδηγίες εκκένωσης, τις οδηγίες των Αρχών, καθώς εκείνοι γνωρίζουν τι μπορεί να προκαλέσει ο Μίλτον».

    Νωρίτερα, η Χάρις είχε χαρακτηρίσει «απίστευτα ανεύθυνο» τον Ντόναλντ Τραμπ για τη διάδοση ψευδών γεγονότων σχετικά με την ομοσπονδιακή αντίδραση στην καταστροφή από τον τυφώνα «Έλεν», μόλις λίγες εβδομάδες μέχρι την ημέρα των εκλογών.

    «Υπάρχει πολλή παραπληροφόρηση που προωθείται εκεί έξω από τον πρώην πρόεδρο σχετικά με το τι είναι διαθέσιμο, ιδίως για τους επιζώντες του τυφώνα Έλεν», δήλωσε η Χάρις στους δημοσιογράφους πριν επιβιβαστεί στο Air Force Two για να «πετάξει» προς τη Νέα Υόρκη. «Είναι εξαιρετικά ανεύθυνο. Αφορά αυτόν. Δεν αφορά εσάς».

    Διαβάστε επίσης:
    Ανδρουλάκης: Δεν χωρίζω τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ σε 70% -30% ή 80% – 20% – Μιλώ για 100% ενότητα από την επόμενη μέρα

    Άννα Ροκοφύλλου (ΙΝΕΔΙΒΙΜ): Έρευνα και από ανεξάρτητο φορέα για την πτώση ασανσέρ σε φοιτητικές εστίες

    Εθνική Τράπεζα: Νέος λογαριασμός προνομίων με σημαντικό όφελος στις καθημερινές συναλλαγές



    ΣΧΟΛΙΑ