• Πολιτική

    Δούκας σε Γερουλάνο: Θα σε στήριζα, αν ήσουν στον β’ γύρο

    • NewsRoom
    Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων

    Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηναίων


    Χείρα συνεργασίας στο συνυποψήφιό του Παύλο Γερουλάνο, με τον οποίο έδωσε μάχη «στήθος με στήθος» για το ποιος θα καταλάβει την δεύτερη θέση στον πρώτο γύρο των εκλογών, έτεινε δημόσια ο Χάρης Δούκας, λίγο πριν την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο

    Κέρδισε το ΠΑΣΟΚ, ήρθαν και τα φώτα επάνω του, ακόμη και το ντέρμπι μας ενίσχυσε για το τι έχει γίνει μέχρι τώρα και τι γίνεται από εδώ και πέρα» είπε ο κ. Δούκας, μιλώντας στον ANT1 και αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής.

    Ερωτηθείς για την χαμηλή σειρά κατάταξης του στα εκλογικά τμήματα της Αττικής, καθώς αν και Δήμαρχος Αθηναίων ήρθε τρίτος στην προτίμηση των εκλογέων, πίσω από τον Παύλο Γερουλάνο και την Άννα Διαμαντοπούλου, ο Χάρης Δούκας είπε ότι και τα άλλα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ έχουν μακρά παρουσία ως βουλευτές του κόμματος στην Αθήνα, καθώς και ότι οι πολίτες αντιμετωπίζουν κάτι νέο για αυτούς, αφού «είχαμε ένα σχέδιο αποκέντρωσης, είναι μια άλλη πολιτική διαδρομή να μην είσαι βουλευτής, αλλά να είσαι δήμαρχος και να είσαι σε αυτή την διαδικασία».

    Ο κ. Δούκας έυποστήριξε ότι δέχθηκε  «ακραία επίθεση που δέχθηκα από την κυβέρνηση», ενώ υποστήριξε ότι  «ήμουν δήμαρχος τριών μηνών, έγινε μια πολύ μεγάλη νερoποντή και βγήκαν υπουργοί να με κατηγορήσουν γιατί δεν είχε καθαριστεί φρεάτιο στην Μαρασλή, ενώ στην Μαρασλή δεν υπάρχει φρεάτιο, γιατί εδώ και χρόνια δεν το έχουν φτιάξει».

    Στο πλαίσιο αυτό ενέταξε και το γεγονός ότι «ως Δήμος Αθηναίων χάσαμε έναν μεγάλο οργανισμό για την ανάπλαση, ενώ σε έναν άλλο οργανισμό, τον ΟΠΑΝΔΑ, είμαστε στο ΣτΕ για να τον έχουμε εμείς τον οργανισμό».

    Επιτέθηκε, ακόμα, στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι «δεν στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση» και προσθέτοντας ότι απαιτείται «αποκέντρωση και ενίσχυση στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

    Σε ερώτημα για το κατά πόσον θα μπορέσει να καταφέρει να είναι Δήμαρχος Αθηναίων και παράλληλα, εφόσον εκλεγεί, Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Χάρης Δούκας είπε ότι «το θέμα δεν είναι αν μπορώ να έχω δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, το πρόβλημα που έχει η κοινωνία μπροστά της και πρέπει να συζητάμε είναι η ακρίβεια.

    Αν πρέπει να μιλήσουμε για το πόσο έχει το καρπούζι, πόσα κερδίσουν οι μεσάζοντες και πόσο κοστίζει για τους πολίτες, γιατί έχουμε φθάσει οι πολίτες να αντιμετωπίζουν αγοραστική αδυναμία, αυτός ειναι ο καινούριος όρος που χρησιμοποιεί η ΕΕ».

    Ο Χάρης Δούκας είπε ακόμη ότι «το κεντρικό θέμα είναι το πώς πρέπει να αλλάξουμε μοντέλο ηγεσίας και στον τόπο και στο ΠΑΣΟΚ.

    Η ενός ανδρός αρχή είναι του κ. Μητσοτάκη, ας πάει κάποιος εκεί αν θέλει αυτό το σύστημα.

    Στον Δήμο Αθηναίων υπάρχει ομαδικότητα, οι 25 δημοτικοί σύμβουλοι έχουν ο καθένας δική του αρμοδιότητα, έτσι πρέπει να γίνει και στο ΠΑΣΟΚ, να έχουν ρόλο και ευθύνη πολλοί και να συνεδριάζουμε μια φορά την εβδομάδα, όπως έκανε και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

    Την προηγούμενη φορά ήρθαν τόσες εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι στο ΠΑΣΟΚ, τι τους κάναμε; Τους κάναμε συμμέτοχους στις εξελίξεις στο κόμμα;».

    Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ και τις σχέσεις μεταξύ των υποψηφίων Προέδρων, ο Χάρης Δούκας απάντησε:

    «Δεν αισθάνομαι ότι υπάρχει κάποιος διχασμός. Το αίτημα αλλαγής ηγεσίας είναι πανίσχυρο, κατέβηκαν 6 υποψήφοι και οι 5 είχαν αίτημα για αλλαγή ηγεσίας. Αν ήταν στον δεύτερο γύρο ο Παύλος Γερουλάνος θα τον στήριζα, ως θέση αρχής και συνέπειας.

    Το ΠΑΣΟΚ έχει μοναδική ευκαιρία να φύγει από την στασιμότητα και να κάνει ένα άλμα. Πρέπει να είναι ξεκάθαρη η τοποθέτηση για την αλλαγή ηγεσίας στον τόπο».

    Διαβάστε επίσης:

    Εθνική Τράπεζα Σήμερα: Καθοδήγηση, απαντήσεις και εργαλεία για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Αύριο

    To Family Office της Μαριάννας Λάτση αποκτά το 10% της Αττικής οδού με 77,165 εκατ. – Πλήρης επιβεβαίωση mononews

    Τζάκρη: «Παιδικά του Disney» τα περί διαγραφής Κασσελάκη – Αν το κάνουν, θα εκλέξουμε μέχρι και… το σακάκι του



    ΣΧΟΛΙΑ