• Hellenic Seaways

    Business

    Εξόρμηση στον Σαρωνικό με Hellenic Seaways

    • NewsRoom

    Το φθινόπωρο είναι ιδανική εποχή για μικρές αποδράσεις. Ο καιρός είναι καλός, η διαδικασία προσαρμογής μας μετά τις διακοπές απαιτεί μια… ομαλή μετάβαση και για πολλούς από εμάς λίγη ακόμη χαλάρωση είναι μάλλον επιβεβλημένη, αφού το καλοκαίρι ποτέ δεν είναι αρκετό!

    Πού μπορεί να πάει κανείς; Μα φυσικά στον Σαρωνικό! Μια ανάσα από την Αθήνα και την πίεση της καθημερινότητας, μας περιμένουν η αρχοντική και κοσμοπολίτικη Ύδρα, οι μαγικές και πολυσυζητημένες Σπέτσες, ο καταπράσινος Πόρος και η πάντα αγαπημένη Αίγινα. Μια απόφαση είναι… και φτάσαμε!

    Ύδρα: Η «Αρχόντισσα» του Αργοσαρωνικού

    Η Ύδρα είναι ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς της νησιωτικής Ελλάδας. Η «αρχόντισσα του Αργοσαρωνικού» είναι ένα μικρό βραχώδες νησί ανυπέρβλητης γοητείας. Η μακραίωνη ναυτική παράδοση λάμπει μέχρι σήμερα στα επιβλητικά αρχοντικά Υδραίων καπεταναίων ενώ η ένδοξη συμβολή του νησιού στην Ελληνική Επανάσταση αναβιώνει στα σημαντικά μουσεία του.

    Το νησί ήρθε στο διεθνές προσκήνιο τις δεκαετίες 1950 και 1960 όταν την ανακάλυψαν ζωγράφοι, ποιητές και καλλιτέχνες, όπως ο Λέοναρντ Κοέν που την έκανε τόπο μόνιμης κατοικίας του. Ο κινηματογραφικός φακός και οι διάσημοι αστέρες μετέτρεψαν αυτόν τον άγονο βράχο σε ξακουστό μεσογειακό θέρετρο και πηγή έμπνευσης για μεγάλες προσωπικότητες του πνεύματος και των τεχνών.

    Η Ύδρα παραμένει και σήμερα ένας μοναδικός προορισμός για ρομαντικές διακοπές και ένας τόπος με ξεχωριστή αρχιτεκτονική και ιστορική ταυτότητα. Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ανέγγιχτης φύσης, της εκλεπτυσμένης ατμόσφαιρας αλλά και των τεχνών, καθώς το νησί διακρίνεται διεθνώς για την υψηλής ποιότητας πολιτιστική ζωή του.

    Σπέτσες: το Νησί της Μπουμπουλίνας

    Οι Σπέτσες είναι ένας πευκόφυτος παράδεισος στο νοτιοδυτικό άκρο του Αργοσαρωνικού, απέναντι από τις αργολικές ακτές και το Πόρτο Χέλι. Αυτή η πληθωρική φύση από απέραντους πευκώνες, γιασεμιά και βουκαμβίλιες και ο πλούτος των αρωμάτων που ευωδιάζουν παντού, έκαναν τους Ενετούς να βαφτίσουν την αρχαία Πυτιούσα με το όνομα «Izola di Spezzie» («Νησί των Αρωμάτων»).

    Το Νησί της Μπουμπουλίνας διακρίνεται για τη σπουδαία ναυτική του παράδοση και την καθοριστική συμβολή του στόλου του στην Επανάσταση του ’21. Η μεγάλη δύναμη των Σπετσιωτών στη ναυτιλία του 18ου και 19ου αιώνα χάρισε στο νησί πλούτο, αίγλη και τη μεγαλοπρεπή νεοκλασική αρχιτεκτονική που κοσμεί μέχρι σήμερα την σπετσιώτικη πολιτεία.

    Από το νησί πέρασαν μεγάλες προσωπικότητες της Ελλάδας, μυθικές μορφές της ευρωπαϊκής αριστοκρατίας αλλά και σπουδαίοι καλλιτέχνες. Μεταξύ αυτών, ο Άγγλος συγγραφέας Τζον Φόουλς που εμπνεύστηκε το διάσημο μυθιστόρημά του «Ο Μάγος» από τις Σπέτσες.

    Πόρος: Η «μικρή Βενετία» του Σαρωνικού

    Καταπράσινος και με μία ιδιαίτερη τοπογραφία -έχει πλάτος μόλις 350 μέτρα στο στενότερο σημείο του- ο Πόρος έχει χαρακτηριστεί «Μικρή Βενετία», αλλά και «Βόσπορος του Αργοσαρωνικού»!

    Η ξεχωριστή γοητεία του νησιού έχει υμνηθεί διαχρονικά από διάσημους επισκέπτες του όπως ο ποιητής Γιώργος Σεφέρης και ο συγγραφέας Χένρι Μίλερ. Η ρομαντική νησιωτική πολιτεία είναι γεμάτη θησαυρούς και μνημεία με μεγάλη ιστορία, από την αρχαιότητα έως και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

    Είναι ο ιδανικός προορισμός για αποδράσεις του σαββατοκύριακου, αλλά και για τους λάτρεις της πεζοπορίας και των θαλάσσιων σπορ.

    Αποτελεί επίσης την ιδανική βάση για εξορμήσεις στα υπόλοιπα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και για ημερήσια εκδρομή στη γειτονική κωμόπολη του Γαλατά με το υπέροχο Λεμονόδασος.

    Αίγινα

    Η Αίγινα είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά του Αργοσαρωνικού Κόλπου και βρίσκεται στο κέντρο του νησιωτικού συμπλέγματος. Αποτελεί, όπως και ο Πόρος, ιδανική βάση για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα άλλα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    Το νησί υπήρξε σπουδαίο εμπορικό λιμάνι του αρχαίου κόσμου αλλά και προσωρινή κυβερνητική έδρα (1828-1829) του νεοσύστατου ελληνικού κράτους. Η πλούσια και μακραίωνη ιστορία της αντανακλάται στα μεγαλοπρεπή μνημεία της κλασικής αρχαιότητας, στα αμέτρητα βυζαντινά ξωκλήσια αλλά και στα κομψά νεοκλασικά του 19ου αιώνα που κοσμούν το νησί. Η Αίγινα φημίζεται επίσης διεθνώς για την καλλιέργεια φιστικιών αλλά και τα κεραμικά της.

    Οι σπάνιες φυσικές ομορφιές και τα ειδυλλιακά τοπία της Αίγινας, έχουν εμπνεύσει διαχρονικά σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες που επέλεξαν να ζήσουν μόνιμα στην όμορφη νησιωτική πολιτεία.

    Με μία περιήγηση στο website hsw.gr θα βρεις τα πάντα για τους αγαπημένους σου προορισμούς, ενώ θα κάνεις την κράτησή σου με λίγα μόνο κλικ! Φύγαμε;

    Προσφορές

    Επωφελήσου από τις προσφορές και ταξίδεψε γρήγορα και άνετα με τον στόλο της Hellenic Seaways στα νησιά του Σαρωνικού με εκπτώσεις έως και 50%.

    Δες τις όλες εδώ και βρες αυτή που σου ταιριάζει!

    Extra Tips

    Μην ξεχνάς το πρόγραμμα επιβράβευσης Seasmiles. Μπορείς να εκδώσεις την κάρτα σου μέσω του seasmiles.com ή εν πλω. Μάζεψε seasmiles και εξαργύρωσέ τα για έκδοση εισιτηρίων με έκπτωση ή δωρεάν. Επίσης, ανακάλυψε αποκλειστικά προνόμια, προσφορές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, που θα κάνουν το ταξίδι σου αξέχαστο! Επιπλέον, ως μέλος του Seasmiles, απολαμβάνεις εκπτώσεις και προνόμια στο δίκτυο των 240+ συνεργατών του προγράμματος σε όλη την Ελλάδα. Για τα μέλη της Blue ή Silver βαθμίδας υπάρχει η επιλογή εκτύπωσης της φυσικής κάρτας εν πλω. Η κάρτα Seasmiles είναι πλέον βιοδιασπώμενη και σε συνδυασμό με τις ψηφιακές κάρτες, σαλπάρει μακριά από τη χρήση του παραδοσιακού πλαστικού.

    Γνώρισε την on-board infotainment πλατφόρμα @sea. Διαθέσιμη σε όλους τους επιβάτες, οι οποίοι μπορούν να συνδεθούν μέσω του wifi των πλοίων, παρέχει ενημερωτικό και ψυχαγωγικό υλικό, όπως χρήσιμες πληροφορίες για το ταξίδι, podcast, μουσική, κ.α..

    Και μην ξεχνάς να χρησιμοποιείς τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης εν πλω. Πλέουμε μαζί για ένα βιώσιμο αύριο.

    Hellenic Seaways

    Λίγα λόγια για την εταιρεία

    Η Hellenic Seaways, μέλος της Attica Group, με 15 πλοία στο δυναμικό της, προσεγγίζει αγαπημένους προορισμούς στα νησιά του Σαρωνικού και το Β.Α. Αιγαίο.

    Η Αttica Group με πολυετή παρουσία στις ελληνικές και διεθνείς θάλασσες, ηγείται του ελληνικού κλάδου επιβατηγού ναυτιλίας και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ακτοπλοϊκών εταιρειών παγκοσμίως.

    Περισσότερα από 40 σύγχρονα πλοία, συνδέουν καθημερινά πάνω από 55 προορισμούς, προσφέροντας υψηλού επιπέδου μεταφορικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στις γραμμές Ελλάδας – Ιταλίας.

    Με σαφή δέσμευση για την ενσωμάτωση των αρχών της υπεύθυνης και βιώσιμης ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των λειτουργιών της, η Attica Group επενδύει σε πρακτικές που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, ενώ παράλληλα δημιουργεί αξία για τους μετόχους, τους εργαζομένους και τις τοπικές κοινότητες.

    Παράλληλα, έχει διευρύνει την παρουσία της στον τουριστικό κλάδο με την απόκτηση των ξενοδοχείων Naxos Resort Beach Hotel & Galaxy Hotel στη Νάξο και του Tinos Beach στην Τήνο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    Δάκης Ιωάννου – Γιώργος Οικονόμου: Στη λίστα των 200 μεγαλύτερων συλλεκτών διεθνώς

    Γέλιο: Τι συμβαίνει στο σώμα, όταν γελάμε συνεχώς για 10 με 15 λεπτά