• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Η υπουργός Γεωργίας προτρέπει τους αγρότες να πάνε στην εκκλησία και να προσευχηθούν για να βρέξει

    Οξάνα Λουτ, Υπ. Γεωργίας της Ρωσίας

    Οξάνα Λουτ, Υπ. Γεωργίας της Ρωσίας


    Η υπουργός γεωργίας της Ρωσίας, Οξάνα Λουτ, προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να πάνε στην εκκλησία και να προσευχηθούν προκειμένου να βρέξει, καθώς η λειψυδρία λόγω της επίμονης έλλειψης βροχοπτώσεων θέτει σε κίνδυνο τη σπορά του χειμερινού σιταριού.

    «Σκοπεύουμε να σπείρουμε 20 εκατομμύρια εκτάρια, όπως πέρυσι. Αλλά σπέρνουμε ουσιαστικά στην άμμο με την ελπίδα ότι θα βρέξει», ανέφερε η Λουτ σύμφωνα με το Interfax. Όπως μάλιστα εξήγησε, σε πολλές περιοχές που καλλιεργούνται  τον χειμώνα δεν έχει βρέξει «περίπου από τον Απρίλιο».

    «Είναι απαραίτητο να πάμε στην εκκλησία και να ανάψουμε ένα κερί στον προφήτη Ηλία για να βρέξει. Όλοι, σας παρακαλώ», είπε η Λουτ. Ο προφήτης Ηλίας συνδέεται στην ρωσική λαϊκή παράδοση με την βροχή και τη συγκομιδή της σοδειάς.

    Ενώ αρκετές ρωσικές περιοχές έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της παρατεταμένης ξηρασίας, η κεντρική Ουκρανία και η Κεντρική Περιφέρεια της Ρωσίας δέχτηκαν λίγη βροχή το περασμένο Σαββατοκύριακο, ενώ νέες βροχοπτώσεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες σύμφωνα με την Maxar Technologies.

    Οι βροχοπτώσεις θα μπορούσαν να ενισχύσουν την υγρασία του εδάφους και να βοηθούν την καλλιέργεια του χειμερινού σιταριού.

    Διαβάστε επίσης

    Ισραήλ: Νέα επίθεση στα νότια προάστια της Βηρυτού και σε χωριά του Λιβάνου

    Επικοινωνία Πούτιν – Ερντογάν για Μ. Ανατολή – Συμφώνησαν να συναντηθούν

    Jefferies για Apple: Υπερβολική η αισιοδοξία για το νέο iphone – Βυθίζεται η μετοχή



    ΣΧΟΛΙΑ