• Πολιτική

    Μαρινάκης για εκλογές ΠΑΣΟΚ: Να αποκτήσει η χώρα μια αξιόπιστη, εναλλακτική πρόταση

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    «Χαιρετίζουμε κάθε δημοκρατική διαδικασία, ακόμη κι αν αυτή δεν δικαίωσε πλήρως τις προσδοκίες. Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου δεν είναι ζήτημα ανησυχίας για εμάς, αλλά προσδοκίας.

    Η χώρα πρέπει να αποκτήσει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση, με κοστολογημένο πρόγραμμα, προκειμένου να υπάρχει σύγκριση με την κυβέρνηση», επισήμανε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφερόμενος στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ.

    Κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και σε  σχέση με την απουσία των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή από την εκδήλωση για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, δήλωσε πως  «ήταν δική τους επιλογή και απόφαση», υπογραμμίζοντας ότι κάθε ισχυρισμός περί απονομιμοποίησης του Κυριάκου Μητσοτάκη «στερείται σοβαρότητας».

    «Ο πρωθυπουργός έβγαλε μια ενωτική πολιτική ομιλία σε μια εκδήλωση με εντυπωσιακά καλό κλίμα και συμμετοχή. Αναφέρθηκε σε όλους τους διατελέσαντες προέδρους της ΝΔ αλλά και πρωθυπουργούς της χώρας , τιμώντας την ιστορία της παράταξης και θυμίζοντας γιατί η ΝΔ έχει καταφέρει να μείνει η μόνη διαχρονικά καθόλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης μεγάλη ισχυρή παράταξη, με το να διευρυνθεί χωρίς να αλλοιωθεί».

    Σε ερώτηση για τα ελληνοτουρκικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι «υπάρχει ένα αφήγημα περί δήθεν υποχωρητικότητας, το οποίο φυσικά και δεν ισχύει. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πιστεύει στον διάλογο, ο οποίος δεν έχει αποδυναμώσει τη χώρα ούτε ένα χιλιοστό.

    Η Ελλάδα δεν έχει βάλει ποτέ θέματα κυριαρχίας ή τις “κόκκινες γραμμές” στο “ζύγι” και ούτε πρόκειται».

    «Τίθεται προς συζήτηση και ψήφιση, αύριο Τρίτη, στην ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών με το οποίο ρυθμίζονται ζητήματα που αφορούν στη βελτίωση της λειτουργίας των δήμων και των περιφερειών της χώρας, την αναβάθμιση των χερσαίων συνοριακών σταθμών βάζοντας για πρώτη φορά ρητούς κανόνες για την οργάνωση, τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό τους αλλά και θέματα που διευκολύνουν άμεσα την καθημερινότητα των πολιτών», επεσήμανε ο Παύλος Μαρινάκης, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανέφερε τα βασικά σημεία όσων περιλαμβάνονται στις διατάξεις του νομοσχεδίου.

    Τόνισε τον τριπλασιασμό των προστίμων για την αυθαίρετη χρήση κοινόχρηστων χώρων και την αυστηροποίηση κυρώσεων προκειμένου να απελευθερωθεί δημόσιος χώρος και οι πεζοί να διέρχονται ανεμπόδιστοι.

    Υπογράμμισε ότι εμπεριέχονται και αυστηρότερες διατάξεις στην περίπτωση που η αυθαίρετη χρήση αφορά ιδιαίτερες περιπτώσεις όπως οι οδεύσεις τυφλών με μέτρα που μπορούν να φθάσουν μέχρι και την αφαίρεση άδειας λειτουργίας του καταστήματος.

    Διαβάστε επίσης:

    Μεγάλη Εικόνα: Η επόμενη μέρα μετά την πρώτη αναμέτρηση στις εσωκομματικές του ΠΑΣΟΚ

    Κώστας Ζαχαριάδης: Δεν υπάρχει επιθυμία διαγραφής Κασσελάκη

    ΔΥΠΑ: Νέο πρόγραμμα κατάρτισης στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας



    ΣΧΟΛΙΑ