• Ναυτιλία

    Μύρων Τσατσάκης: Το πλοίο της Modion Maritime χτυπήθηκε κατά λάθος από τους Χούθι

    • NewsRoom
    Ο εφοπλιστής Μύρων Τσατσάκης, ο οποίος έχει κτίσει μια σημαντική ναυτιλιακή εταιρεία

    Ο εφοπλιστής Μύρων Τσατσάκης ιδιοκτήτης της Modion Maritime


    Το bulker της ναυτιλιακής Modion Maritime του εφοπλιστή Μύρωνα Τσατσάκη, που χτυπήθηκε από πύραυλο των Χούθι στα ανοιχτά της Υεμένης την περασμένη εβδομάδα, βρίσκεται ασφαλές στον Κόλπο του Σουέζ.

    Το Minoan Courage (χωρητικότητας 76.800-dwt, κατασκευής 2004), υπό σημαία Λιβερίας, πιθανότατα επλήγη κατά λάθος, την ώρα που στο στόχαστρο των ανταρτών της Υεμένης βρισκόταν ένα άλλο πλοίο, το Cordelia Moon χωρητικότητας 163.300-dwt (κατασκευής 2013).

    «Φαίνεται ότι ο πύραυλος είχε στόχο ένα άλλο πλοίο, αλλά χτύπησε κατά λάθος το πλοίο μας», δήλωσαν οι υπεύθυνοι της Modion στο tradewinds.

    «…αδυνατούμε να εντοπίσουμε οποιονδήποτε λόγο για τον οποίο το Minoan Courage ή οποιοδήποτε από τα πλοία μας μπορεί να αποτελέσει στόχο και δεν έχουμε λάβει ποτέ καμία απειλή που θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει οποιαδήποτε ανησυχία σε οποιοδήποτε σημείο», πρόσθεσε η Modion.

    Η θεωρία ότι το Minoan Courage χτυπήθηκε κατά λάθος ενισχύεται από το γεγονός ότι οι Χούθι δεν ανέλαβαν ποτέ επίσημα την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του πλοίου.

    Σε αντίθεση με το Cordelia Moon, στο οποίο η ομάδα της Υεμένης αναγνώρισε ότι επιτέθηκε «με οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους, ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος», σύμφωνα με δήλωση του στρατιωτικού εκπροσώπου της, Yahya Saree.

    Το φορτηγό πλοίο του εφοπλιστή Τσατσάκη δεν υπέστη καμία εισροή νερού και η πυραυλική επίθεση εναντίον του δεν προκάλεσε επίσης καμία ρύπανση, δήλωσαν στελέχη της Modion.

    Επίσης, η ναυτιλιακή επιβεβαίωσε ότι κανένα μέλος από το πλήρωμα του πλοίου – υπήκοοι των Φιλιππίνων- δεν τραυματίστηκε από την επίθεση.

    Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα το πλοίο χτυπήθηκε 97 μίλια βορειοδυτικά της Χοντέιντα, την περασμένη εβδομάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Επιβεβαίωση mononews από Reuters για τα απειλητικά e-mails από τους Χούθι σε βάρος Ελλήνων εφοπλιστών

    Ποιος είναι ο εφοπλιστής Μύρων Τσατσάκης – Το πλοίο του ήταν το 24ο ελληνόκτητο που χτυπήθηκε από τους Χούθι

    Νέα επίθεση από τους Χούθι: Χτύπησαν δύο πλοία, το ένα ελληνόκτητο, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Τσατσάκη



    ΣΧΟΛΙΑ