• Πολιτισμός

    Εκστρατεία με έργα τέχνης υπέρ της Κάμαλα Χάρις

    Η Κάμαλα Χάρις σε ομιλία της για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών

    Η Κάμαλα Χάρις σε ομιλία της για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών


    Τρεις κόκκινες, λευκές και μπλε αντανακλαστικές μπάλες, τοποθετημένες στη βάση ενός ψηλού ιστού όπου κυματίζει η σημαία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ένα από τα τελευταία έργα του Τζεφ Κουνς, που ο διάσημος καλλιτέχνης προσφέρει στο αγώνα της Κάμαλα Χάρις για την αμερικανική προεδρία. Και δεν είναι ο μόνος.

    Περισσότεροι από 100 ως αυτή τη στιγμή καλλιτέχνες έχουν προσφέρει έργα τους για την συγκέντρωση χρημάτων υπέρ της υποψήφιας των Δημοκρατικών και του υποψήφιου αντιπροέδρου της Τιμ Γουόλζ στις επερχόμενες εκλογές. Όπως οι Έιμι Σέραλντ, Τζένι Χόλζερ, Χανκ Γουίλις Τόμας, Κάρα Γουόκερ και Τζορτζ Κόντο.

    «Η τέχνη ήταν πάντα ένας ισχυρός τρόπος για να εκφράσει κανείς το όραμα και τα ιδανικά του και να κινητοποιήσει τους ανθρώπους σε δράση», όπως δήλωσε μάλιστα, η Τζούλι Τσάβες Ροντρίγκεζ, διευθύντρια της εκστρατείας «Harris for President». «Τα έργα τέχνης στη συλλογή ‘‘Artists for Kamala’’ το κάνουν έξοχα. Είμαστε πολύ ευγνώμονες στην καλλιτεχνική κοινότητα, που χρησιμοποίησε τη δημιουργικότητα, τις αξιόπιστες φωνές και το ισχυρό έργο της για να υποστηρίξει την εκστρατεία της αντιπροέδρου Χάρις να γυρίσει σελίδα στο μίσος και τον διχασμό για να προχωρήσει η χώρα μας». Να σημειωθεί εξάλλου, ότι εκτός των 100 έργων που είναι διαθέσιμα για άμεση αγορά, άλλα 41 προσφέρονται μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας στο Artsy.

    Το έργο του Τζεφ Κουνς από την σειρά «Ατενίζοντας τις μπάλες»

    Ο Τζεφ Κουνς

    Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα έτσι, η συνεισφορά του Κουνς στην δημοπρασία με το έργο του από την σειρά «Gazing Balls», έχει φθάσει ήδη τις 150.000 δολάρια (αναμένεται να ξεπεράσει τις 300.000). Και το έργο της Σίλα Χικς με τίτλο «Irreversibly Evolving Democracy» τα 27.000 δολάρια. Ένα άλλο κομμάτι του Τζον Σμιθ, που ήταν φόρος τιμής στον αείμνηστο σκηνοθέτη Τζόναθαν Ντέμι, προσφέρεται όχι από τον καλλιτέχνη αλλά από την προσωπική συλλογή ενός σταρ του Χόλιγουντ, του ηθοποιού και συλλέκτη έργων τέχνης Λεονάρντο Ντι Κάπριο.

    Το έργο της Τζένι Χόλζερ «Είναι τόσο λίγα…»

    «Ελπίζω, ότι η Κάμαλα Χάρις θα αποκαταστήσει την πίστη που έχουμε στις γυναίκες στην κοινωνία μας. Πιστεύω ότι η ομάδα Χάρις – Γουόλζ θα ενδιαφερθεί για εμάς και ότι το φως του οράματός τους θα μας απελευθερώσει από το σκοτάδι στο οποίο δεν θέλουμε πλέον να μένουμε», δήλωσε εξάλλου, ο Τζορτζ Κόντο συμμετέχοντας στην εκστρατεία με το έργο του «Women Are Beautiful». Το έργο υπολογίζεται να φθάσει στις 150.000 δολάρια, ενώ το έργο της Τζένι Χόλζερ «Selection from Truisms: There are too few…» στις 200.000.

    Οι πωλήσεις

    Στις πωλήσεις όμως, περιλαμβάνεται επίσης μία εκτύπωση αφίσας του Τζόναθαν Χόροβιτς «Harris ’24» με το πορτρέτο της εμφανιζόμενο στο τέλος ενός χρονοδιαγράμματος με όλους τους προέδρους ως σήμερα των ΗΠΑ. Ακόμη, το έργο μικτών μέσων του Μέιναρντ Μόνροου «Untitled/Democracy» με τη φράση «Democracy Come Hell or High Water» γραμμένη σε ένα ροζ στήριγμα.

    Τζορτζ Κόντο «Οι γυναίκες είναι όμορφες»

    Οι πωλήσεις από το τμήμα δημοπρασίας Artsy εξάλλου, για τους σκοπούς του «Artists for Kamala» (που θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου) αναμένεται να αποφέρουν περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ τα έργα που είναι διαθέσιμα για άμεση αγορά έχουν συνολική αξία άνω των 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αντίστοιχη κίνηση πάντως, υποστήριξης του Ντόναλντ Τραμπ δεν υφίσταται. Μάλιστα πολλοί ρεπουμπλικάνοι συλλέκτες και προστάτες των τεχνών στις ΗΠΑ είχαν διαθέσει νωρίτερα φέτος σημαντικά κεφάλαια για την υποστήριξη των αντιπάλων του Τραμπ στις προκριματικές εκλογές των Ρεπουμπλικάνων.

    Διαβάστε επίσης:

    UBS, Optima Bank και Pantelakis Securities «ποντάρουν» στις ελληνικές τράπεζες

    Γερουλάνος: Η μεγάλη συμμετοχή δίνει νομιμοποίηση στον νέο Πρόεδρο, δίνει δύναμη στο ΠΑΣΟΚ(Βίντεο)

    Χέρτζογκ σε Λιβανέζους και Ιρανούς μέσω Al-Arabiya: Θέλω να απευθυνθώ στον λαό του Λιβάνου και στον λαό του Ιράν, ξυπνήστε!



    ΣΧΟΛΙΑ