• Business

    Μπαρτσελόνα: Υπογράφει νέα συμφωνία με τη Nike αξίας 1,4 δισ. ευρώ για 10 χρόνια

    • NewsRoom
    Μπαρτσελόνα

    Μπαρτσελόνα


    Μπαρτσελόνα και Nike αναμένεται να κλείσουν τις επόμενες ημέρες-ύστερα από διαπραγματεύσεις ενός χρόνου- τη νέα συμφωνία χορηγίας, ώστε η αμερικανική εταιρεία να συνεχίσει να ντύνει τους Καταλανούς για τα επόμενα 10 χρόνια.

    «Οι γενικές γραμμές της συμφωνίας έχουν ήδη συμφωνηθεί και πλέον το μόνο που μένει είναι κάποιες λεπτομέρειες», αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Marca», σημειώνοντας ότι «η Nike θα πληρώνει 140 εκατομμύρια ευρώ ανά σεζόν στη Μπαρτσελόνα σε αυτό το χρονικό διάστημα».

     

    Ο σύλλογος θα μπορούσε να λάβει αμέσως 150 εκατομμύρια ευρώ για αυτό το μπόνους υπογραφής και στη συνέχεια να λάβει 125 εκατομμύρια κάθε σεζόν.

    Το μπόνους υπογραφής είναι πολύ σημαντικό για την Μπαρτσελόνα. Αφενός, επειδή αυτή την εβδομάδα ο σύλλογος ανακοίνωσε το κλείσιμο της σεζόν 23/24 με απώλειες 91 εκατομμυρίων και επιπλέον, ο σύλλογος θα επέστρεφε στον κανόνα 1:1 για υπογραφές, έναν από τους στόχους προτεραιότητας που έχει θέσει το διοικητικό συμβούλιο για την επόμενη μεταγραφική αγορά.

    Η Μπαρτσελόνα και η Nike διαπραγματεύονται εδώ και ένα χρόνο για την επέκταση του συμβολαίου. Σε όλη αυτή την περίοδο υπήρξαν πολλές εντάσεις στη διαπραγμάτευση. Ο σύλλογος σκέφτηκε την επιλογή να υπογράψει για την Puma, η οποία ήταν πρόθυμη να κάνει μια καλή πρόταση για να ντύσει την Μπάρτσα. Ακόμη και ο Λαπόρτα έθεσε στο τραπέζι την επιλογή να δημιουργήσει τη δική του μάρκα αθλητικών ειδών , αν και γρήγορα φάνηκε ότι αυτή η επιλογή δεν ήταν βιώσιμη.

    Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο Λαπόρτα ήθελε επίσης να λύσει το συμβόλαιο λόγω ορισμένων παραβιάσεων που, σύμφωνα με τον σύλλογο, είχε κάνει η Nike. Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις ενέργειες, τελικά οι δύο πλευρές κατέληξαν σε μια συνεννόηση που θα αποκρυσταλλωθεί στο νέο συμβόλαιο.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης: Εγώ έκανα το καθήκον μου και κάλεσα προσωπικά Καραμανλή και Σαμαρά στη γιορτή των 50χρόνων της ΝΔ

    Theon International: Γέφυρα Πολιτιστικής Ανταλλαγής και Συνεργασίας Ελλάδας-Ινδονησίας στην έκθεση Special Exhibition 75

    Εθνική Τράπεζα: Στο 8,39% μειώθηκε το ποσοστό του ΤΧΣ μετά το placement



    ΣΧΟΛΙΑ