• Κοινωνία

    Φλωρίδης: Το 2025 νέες νομοθετικές ρυθμίσεις για την ταχύτερη απονομή Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης

    Γιώργος Φλωρίδης, υπουργός Δικαιοσύνης


    Σε σειρά νέων νομοθετικών ρυθμίσεων εντός του 2025 αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας στη σημερινή εκδήλωση στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στον εορτασμό του προστατη της Δικαιοσυνης Διονυσίου Αρεοπαγιτη.

    Ο υπουργός τόνισε ότι και οι νέες στοχεύουν στην επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης αλλά και στον εκσυγχρονισμό της.

    Μεταξύ άλλων, ο κ.Φλωρίδης αναφέρθηκε σε αλλαγές στον Κώδικα Πολίτικης Δικονομίας, τροποιήσεις στην διαδικασία της αναγκαστικής εκτέλεσης, βελτίωση των εναλλακτικών τρόπων επίλυσης των διαφορών, επίσπευση στην μετάβαση της ψηφιακής τεχνολογίας για την υποβοήθηση των δικαστών και των δικαστικών υπαλλήλων και αλλαγές στη νομοθεσία για τους δικαστικούς υπαλλήλους.

    Στο δικό του χαιρετισμό, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Βερβεσός, μίλησε για τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη.

    Μάλιστα, έξω από την Παλαιά Βουλή υπήρχε εκείνη την ώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας δικηγόρων.

    Ο κ. Βερβεσός χαρακτήρισε οπισθοδρόμηση τις τροποιήσεις που επήλθαν με την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη και τονισε την αναγκαιότητα για άμεση αποκατάσταση των πραγμάτων, υποστηρίζοντας ότι οι καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν.

    Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν σήμερα το χώρο της Δικαιοσύνης και ειδικότερα του δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ιωάννης Μπούγας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μιχάλης Πικραμένος και η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σωτηρία Ντούνη.

    Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών υπό την διεύθυνση του μαέστρου και δικηγόρου Δημήτρη Καρούζου.

    Διαμαρτυρία δικηγόρων

    Παράλληλα, παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ, καθώς και δεκάδες δικηγόροι της Αθήνας, έξω από το Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τον εορτασμό της ημέρας Δικαιοσύνης.

    Οι δικηγόροι της Αθήνας, διαμαρτυρήθηκαν για την προχειρότητα εφαρμογής του «νέου» δικαστικού χάρτη, που έχει δημιουργήσει δικαστικό χάος, προκαλώντας προβλήματα σε δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και σε εκατοντάδες πολίτες.

    Τις απόψεις του δικηγορικού σώματος για το θέμα του «νέου δικαστικού χάρτη», εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός (Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας), μιλώντας στην εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή.

    Διαβάστε επίσης:

    Δένδιας: Στην Κύπρο με C-130 22 Έλληνες και 38 Κύπριοι

    Θεοδωρόπουλος (ΣΕΒ): Τα δίδυμα ελλείμματα απειλούν την οικονομία, κίνητρα για μεγάλες επενδύσεις

    Ευρωβαρόμετρο – Ευρωεκλογές: Το κόστος ζωής η κύρια παράμετρος – Μόνο 26% των ελλήνων πιστεύουν ότι μετράει η φωνή τους

     



    ΣΧΟΛΙΑ