• Business

    Warren Buffett: Αναλυτές προβλέπουν τις επόμενες κινήσεις του γκουρού των επενδύσεων

    • Bloomberg
    Warren Buffett

    Warren Buffett


    Παρατηρητές της αγοράς υποστηρίζουν ότι ο Warren Buffett μπορεί να στραφεί για επενδύσεις σε ιαπωνικές χρηματοπιστωτικές εταιρείες και ναυτιλιακές εταιρείες, καθώς η επιστροφή της Berkshire Hathaway στις αγορές ομολόγων σε γιεν τροφοδοτεί τις εικασίες ότι συγκεντρώνει χρήματα για να δημιουργήσει συμμετοχές σε μετοχές αξίας.

    Η εταιρεία του δισεκατομμυριούχου επενδυτή ανέθεσε αυτή την εβδομάδα σε τράπεζες να διαχειριστούν μια πώληση ομολόγων σε γιεν στην παγκόσμια αγορά, ένδειξη ότι μπορεί να αυξήσει τις συμμετοχές της στην Ιαπωνία.

    Το μεγαλύτερο μέρος των προηγούμενων επενδύσεών του Buffett σε ιαπωνικές μετοχές χρηματοδοτήθηκε μέσω ομολόγων σε γιεν, όπως ανέφερε ο ίδιος στην ετήσια επιστολή του προς του μετόχους τον Φεβρουάριο.

    Ο Eiji Kinouchi, επικεφαλής τεχνικός αναλυτής της Daiwa Securities Co. βλέπει πιθανότητες οι ασφαλιστικές και οι ναυτιλιακές εταιρείες να αποτελέσουν τις επόμενες επιλογές του Buffett.

    Αν και οι εμπορικές εταιρείες σημείωσαν άνοδο στην είδηση της πώλησης ομολόγων, δεν κέρδισαν την ευρύτερη αγορά με μεγάλη διαφορά, έγραψε ο αναλυτής σε σημείωμα του αυτή την εβδομάδα.

    Αντίθετα, οι ναυτιλιακές και οι ασφαλιστικές μετοχές ήταν μερικές από αυτές με τα μεγαλύτερα κέρδη στον δείκτη Topix από τον Αύγουστο και μπορεί να ταιριάζουν στη στρατηγική επενδύσεων του Buffett, επισήμανε.

    Valuation of Japan's Banks and Insurers After Selloff
    Αποτίμηση των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών της Ιαπωνίας μετά το selloff

    Η εκ νέου παρουσία του Buffett, γνωστού ως «Μάντη της Ομάχα», μπορεί να δώσει μια ανάσα στις ιαπωνικές μετοχές, καθώς η υποστήριξή του στους πέντε μεγαλύτερους εμπορικούς οίκους βοήθησε να αναρριχηθεί ο δείκτης Nikkei 225 σε επίπεδα ρεκόρ νωρίτερα φέτος.

    Εάν οι επιλογές της Berkshire επεκταθούν και σε άλλους τομείς, η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει παράγοντα στήριξης για μια αγορά που έχει βιώσει έντονη μεταβλητότητα τους τελευταίους μήνες λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας και των συναλλαγματικών διακυμάνσεων.

    Οι αποτιμήσεις των ιαπωνικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών έχουν μειωθεί μετά το μαζικό ξεπούλημα στην ευρύτερη αγορά τον Αύγουστο.

    Οι εκτιμώμενοι δείκτες τιμής προς κέρδη για τους δείκτες Topix των ασφαλιστικών και τραπεζικών εταιρειών βρίσκονται στο 9 και 10,1, αντίστοιχα, έναντι 12,1 και 12,4 στις αρχές Ιουλίου, όταν ο ευρύτερος δείκτης σημείωσε ιστορικό υψηλό.

    Ο Takashi Ito, στρατηγικός αναλυτής της Nomura Securities Co. δήλωσε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Buffett να αγοράσει μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου.

    «Τα θεμελιώδη μεγέθη είναι ισχυρά στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ιαπωνίας και αυτό είναι σύμφωνο με τα πρότυπα του Buffett», τόνισε.

    Οι αναλυτές της Nomura διαπίστωσαν ότι η Mitsubishi UFJ Financial Group, η Sumitomo Mitsui Trust Group και η Sompo Holdings είναι μεταξύ των χρηματοπιστωτικών εταιρειών που ευθυγραμμίζονται με τα χαρακτηριστικά του χαρτοφυλακίου της Berkshire.

    Η στροφή της πολιτικής της Τράπεζας της Ιαπωνίας προς την αύξηση των επιτοκίων θα βελτιώσει τα περιθώρια κέρδους στον κλάδο, δήλωσε ο Ito.

    Ωστόσο, ορισμένοι παρατηρητές του Buffett αναμένουν ότι η εστίασή του θα παραμείνει στους εμπορικούς οίκους, δεδομένης της πρόσφατης πώλησης μετοχών της Bank of America Corp. από την Berkshire.

    «Δεν μπορώ να τον φανταστώ να αγοράζει ιαπωνικές τραπεζικές μετοχές, όταν πουλάει αυτόν τον τομέα στις ΗΠΑ, μια αγορά που γνωρίζει καλά», δήλωσε ο Mineo Bito, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Bito Financial Service Co., ο οποίος παρακολουθεί συχνά τις συναντήσεις των μετόχων της Berkshire στην Ομάχα της Νεμπράσκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Warren Buffett: Συνεχίζει τις κερδοφόρες κινήσεις στην Ιαπωνία – Νέα πώληση ομολόγων σε γιεν

    Warren Buffett: Έχει εισπράξει σχεδόν 7 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις μετοχών της Bank of America

    Γουόρεν Μπάφετ: Ο παλιομοδίτης επενδυτής που μπήκε στο κλαμπ του 1 τρισ.



    ΣΧΟΛΙΑ