• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Interview: Επικράτηση Κασσελάκη στο ΣΥΡΙΖΑ – Ντέρμπι για Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) - Χάρης Δούκας (ΠΑΣΟΚ) - Στέφανος Κασσελάκης (ΣΥΡΙΖΑ)

    Νίκος Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ) – Χάρης Δούκας (ΠΑΣΟΚ) – Στέφανος Κασσελάκης (ΣΥΡΙΖΑ)


    Κατακερματισμό και αποδεκατισμό του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού αλλά και αρραγές μέτωπο στο ΠΑΣΟΚ δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της POLITIC.

    Ειδικότερα, βάσει των ευρημάτων, 7 στους 10 (69%) πιστεύουν πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα θα διασπαστεί στην περίπτωση που εκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης για πρόεδρος αν και στην πρόθεση ψήφου προηγείται ασιθητά των συνηποψηφίων του.

    Τα ποσοστά με προέδρους τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Παύλο Πολάκη είναι πολύ μικρότερα, 2% και 6% αντίστοιχα.

    Αντίθετα, όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, σχεδόν 8 στους 10 θεωρούν πως το κόμμα μετά την εκλογή του προέδρου θα παραμείνει ενωμένο.

    Στην ερώτηση αν θέλετε να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης, στο σύνολο της κοινής γνώμης οι περισσότεροι απαντούν αρνητικά (48%).

    Ισοψηφία έχουμε στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 42% επιθυμεί την επανεκλογή του και το αντίστοιχο ποσοστό την απομάκρυνσή του.

    Στο μέτωπο του ΠΑΣΟΚ, τόσο η κοινή γνώμη όσο και οι ψηφοφόροι του θέλουν νέο πρόσωπο για πρόεδρο στο κόμμα.

    Ειδικότερα, στο σύνολο της κοινής γνώμης το 31% θέλει ξανά πρόεδρο τον Νίκο Ανδρουλάκη, σε αντίθεση με το 64% που θα ήθελε να εκλεγεί κάποιος άλλος για πρόεδρος. Ομοίως και με τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι περισσότεροι (59%) επιθυμούν να εκλεγεί νέο πρόσωπο για πρόεδρος στο κόμμα.

    Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, στο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης (38%) και με σχεδόν δέκα μονάδες κάτω ακολουθεί ο Σωκράτης Φάμελλος (29%) (σημ. η έρευνα ξεκίνησε πριν ανακοινώσει ο Ν. Φαραντούρης).

    Τρίτος έρχεται ο Παύλος Πολάκης με 14%. Η ανάδειξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται σε αμφίρροπο αγώνα καθώς Ν. Ανδρουλάκης και Χ. Δούκας πετυχαίνουν την απόλυτη ισοψηφία (29%).

    Τρίτος έρχεται ο Π. Γερουλάνος με 19,2% και τέταρτη η Α. Διαμαντοπούλου με 12,6%.

    Διαβάστε επίσης:

    Κοινωνική Αντιπαροχή: Έως το τέλος του έτους ο πρώτος διαγωνισμός

    Εθνική Τράπεζα: Υπερκαλύφθηκε κατά 10,4 φορές το placement – Το 85% σε ξένους επενδυτές – Το ΤΧΣ αντλεί 690 εκατ.

    Ελληνικό: Τι ζητά η Περιφέρεια από τη Lamda για τη μαρίνα Αγίου Κοσμά



    ΣΧΟΛΙΑ