• Mononews TV

    Κατώτατος μισθός: Αυτός είναι ο αλγόριθμος για τη διαμόρφωσή του από το 2027 – mononewsTV

    • NewsRoom

    Το μοντέλο που εφαρμόζεται στη Γαλλία αναμένεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου από το 2027.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, η αρμόδια επιτροπή που είχε συσταθεί παρέδωσε το πόρισμά της στην υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως, η οποία θα πρέπει να προχωρήσει σε ενσωμάτωση της Κοινοτικής Οδηγίας 2022/2041 για «αξιοπρεπείς» κατώτατους μισθούς στο εθνικό δίκαιο το αργότερο έως το τέλος Νοεμβρίου.

    Το γαλλικό μοντέλο προβλέπει την υιοθέτηση ενός αλγορίθμου, ο οποίος προκύπτει από τα μεγέθη της οικονομίας (πληθωρισμός, ΑΕΠ, παραγωγικότητα κ.λπ.) και συζητείται με τους κοινωνικούς εταίρους.

    Ένα μοντέλο δηλαδή που ακολουθεί λίγο πολύ το μοντέλο της αναπροσαρμογής των ελληνικών συντάξεων, η οποία αναπροσαρμογή είναι αυτόματη και ορίζεται από τον Ενιαίο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (δηλαδή την πορεία του πληθωρισμού) και την ανάπτυξη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει ο αλγόριθμος που θα υιοθετηθεί για τον καθορισμό επαρκούς νομοθετημένου μισθού και ημερομισθίου και περιλαμβάνεται στο τελικό πόρισμα.

    Μην ξεχάσεις να κάνεις subscribe στο επίσημο κανάλι μας στο YouTube! 👉 https://bit.ly/3de5Kl9



    ΣΧΟΛΙΑ