• Business

    Νέο πεδίο μάχης η ενέργεια για Public – Κωτσόβολο

    • Άννα Διανά
    Πάνος Γερμανός, Επιχειρηματίας Public-Olympia - Γιάννης Βασιλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος

    Πάνος Γερμανός, Επιχειρηματίας Public-Olympia – Γιάννης Βασιλάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της Κωτσόβολος


    Στο πεδίο της ενέργειας με φόντο την εξοικονόμηση ενέργειας μεταφέρεται ο ανταγωνισμός των μεγάλων παικτών στο λιανεμπόριο ηλεκτρικών και οικιακών συσκευών. Η πράσινη μετάβαση και η έμφαση στον εξηλεκτρισμό με την ενεργειακή αποδοτικότητα σε πρώτο πλάνο δημιουργούν ευκαιρίες και μια νέα αγορά δισεκατομμυρίων ευρώ. Μόνο για αναβαθμίσεις κτιρίων μέσω των προγραμμάτων εξοικονόμησης έχουν γίνει μέχρι τώρα δράσεις που ξεπερνούν τα 2 δις, ευρώ.

    Ενας από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες για την επίτευξη των στόχων βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης είναι ο κτηριακός τομέας.

    O ετήσιος ρυθμός ανακαίνισης κτιρίων κατοικίας την περίοδο 2025-2030 θα ανέλθει σε 68 χιλιάδες ετησίως. Αντίστοιχα, την περίοδο 2031-2040 ο ετήσιος ρυθμός ανακαίνισης θα μειωθεί σε 64 χιλιάδες ανακαινίσεις, ενώ σημαντική αύξηση αναμένεται να επιτευχθεί την περίοδο 2041-2050 στις 83 χιλιάδες με σκοπό την απανθρακοποίηση του οικιακού τομέα.

    Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση έχει η προώθηση αποδοτικών συστημάτων θέρμανσης και ψύξης και η οποία  αποτελεί βασική πολιτική προτεραιότητα για την επίτευξη των στόχων  σε συνδυασμό με την αναβάθμιση του κελύφους των κτιρίων. Ενώ προτεραιότητα δίνεται και στην ευρεία εγκατάσταση υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

    Δυναμική αγορά για την Κωτσόβολος

    Σε αυτό το περιβάλλον, ο ισχυρότερος παίκτης στον κλάδο, η Κωτσόβολος έχοντας περάσει πλέον στον έλεγχο της ΔΕΗ, έχει ήδη τοποθετηθεί στην αγορά με ολοκληρωμένες λύσεις ενεργειακής απόδοσης.

    Η Κωτσόβολος διαθέτει μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών προϊόντων εστιάζοντας στην προώθηση και εγκατάσταση συσκευών που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας (φωτοβολταϊκά συστήματα, αντλίες θερμότητας, ηλιακούς θερμοσίφωνες, προϊόντα ηλεκτροκίνησης και συσκευές Smart Home).

    Έχοντας ως βασικό μέτοχο τη ΔΕΗ η βεντάλια των ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών ανοίγει ακόμη περισσότερο, καθώς η ένταξή της στον κορυφαίο ενεργειακό όμιλο της χώρας δίνει τη δυνατότητα στη ΔΕΗ στο πλαίσιο της πελατοκεντρικής στρατηγικής να  χτίσει  μια μακροχρόνια σχέση με τους πελάτες της, μέσω ενός υφιστάμενου και ισχυρού δικτύου καταστημάτων και logistics, αξιοποιώντας παράλληλα ένα κορυφαίο brand για προϊόντα γύρω από το σπίτι και επιπλέον συνέργειες όπως δίκτυο εγκαταστατών, τηλεφωνικά κέντρα κ.λπ. για την επίτευξη καλύτερης εμπειρίας του πελάτη.

    Σε θέση… μάχης και το Public

    Θέση μάχης έχει πάρει πλέον το Public η εταιρεία λιανεμπορίου του ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, διεκδικώντας μερίδιο από την μεγάλη πίτα που δημιουργείται στην αγορά από τον εξηλεκτρισμό.

    Η εταιρεία, η οποία στις αρχές του χρόνου προχώρησε στην τροποποίηση του καταστατικού της προκειμένου να παρέχει υπηρεσίες που σχετίζονται με την ενέργεια, από την προώθηση, πώληση, αγορά, παραγωγή και εν γένει εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου μέχρι την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σχετικών με την ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου διαθέτει ήδη στους καταναλωτές τις πρώτες επιλογές για τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος.

    Αντλίες θερμότητας, φωτοβολταϊκά συστήματα και λύσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εντάσσονται πλέον στο χαρτοφυλάκιο προϊόντων και λύσεων που παρέχει η αλυσίδα στους καταναλωτές.

    Και στις τρεις περιπτώσεις παρέχεται ευέλικτος τρόπος πληρωμής, εξειδικευμένη υποστήριξη στην εγκατάσταση ή και στη συντήρηση και ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

    • Οι αντλίες θερμότητας αποτελούν την πιο αποδοτική λύση για τη διατήρηση του ιδανικού κλίματος στο σπίτι όλο το χρόνο. Προσφέρουν θέρμανση, ψύξη και ζεστό νερό, μειώνοντας παράλληλα τα ενεργειακά έξοδα έως και 54%. Στα Public, οι καταναλωτές μπορούν να επιλέξουν την κατάλληλη αντλία για τις ανάγκες τους, με ευέλικτους τρόπους πληρωμής και εξειδικευμένη υποστήριξη στην εγκατάσταση.
    •  Φωτοβολταϊκά συστήματα: Η μετάβαση στην ηλιακή ενέργεια γίνεται πιο προσιτή και εύκολη από ποτέ στα Public, με κορυφαίας ποιότητας φωτοβολταϊκά που μειώνουν το ενεργειακό κόστος και προσφέρουν ενεργειακή αυτονομία. Με ευέλικτες επιλογές αποπληρωμής έως 72 άτοκες δόσεις και πλήρη υποστήριξη για την εγκατάσταση και συντήρηση, τα φωτοβολταϊκά προσφέρουν μια μακροχρόνια λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του σπιτιού.
    • Λύσεις Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων: Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα κερδίζουν συνεχώς έδαφος, τα Public προσφέρουν μια ολοκληρωμένη γκάμα λύσεων για φόρτιση  στο σπίτι. Με ταχύτητες φόρτισης έως και 15 φορές γρηγορότερες και προϊόντα από κορυφαία brands, οι καταναλωτές απολαμβάνουν άνεση και οικονομία. Επιπλέον, τα Public προσφέρουν ουσιαστική υποστήριξη στους καταναλωτές, παρέχοντας μηδενική προκαταβολή για τον εξοπλισμό και την εγκατάσταση, καθώς και ευέλικτες επιλογές πληρωμής και εξειδικευμένη βοήθεια από τους Public Experts.

    «Τροφοδότης» της αγοράς τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

    Τροφοδότη της αγοράς εκτός των άλλων αποτελούν και τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας. Και ήδη προ των πυλών είναι προγράμματα ύψους 500 εκατ. ευρώ.  Στο πλαίσιο αυτό έρχεται δεύτερος κύκλος για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω θερμοσίφωνα» με τους επιλάχοντες του πρώτου προγράμματος να αποτελούν σε πρώτη φάση τη δεξαμενή για το νέο πρόγραμμα προϋπολογισμού 170 εκατ. ευρώ, «Εξοικονομώ» για ευάλωτα νοικοκυριά με προϋπολογισμό 125 εκατ. ευρώ,  πρόγραμμα αντικατάσταση Συστημάτων Θέρμανσης με αντλίες θερμότητες, προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και ένα νέο «Εξοικονομώ» ύψους 110 εκατ. ευρώ στο οποίο δεν θα υπάρχουν εισοδηματικά κριτήρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Σπριντ του Σάμι Φάις με Under Armour και UGG

    Το σχέδιο του Νίκου Λαβίδα για να «πατήσει γκάζι» η ΑΒ Βασιλόπουλος

    Isomat: Επενδυτικό πλάνο 23,5 εκατ. ευρώ και one stop shop για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις



    ΣΧΟΛΙΑ