• Blink

    Blink: e-Λύση στη μετακίνηση

    Blink: Ο σωστός συνεργάτης για εταιρικές φορτίσεις!

    • NewsRoom

    H διοίκηση μιας σύγχρονης εταιρείας οφείλει να λαμβάνει υπόψη, τόσο το περιβαλλοντικό όσο και το κοινωνικό αποτύπωμα του επιχειρείν της.

    Όσον αφορά στο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ρόλο παίζει η διαχείριση των απορριμμάτων για τη μείωση της περιβαλλοντικής ρύπανσης.

    Αλλά και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

    Επιπλέον και όσον αφορά στο κοινωνικό αποτύπωμα η ενεργή εμπλοκή και στήριξη της τοπικής κοινότητας μέσω υιοθέτησης φιλικών προς το περιβάλλον λύσεων όπως η ηλεκτροκίνηση είναι μια επιλογή με θετικό πρόσημο.

    Σήμερα υπάρχουν σημαντικά κίνητρα μέσω του κρατικού προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ» όσον αφορά στη χρηματοδότηση της αντικατάστασης του εταιρικού στόλου συμβατικών οχημάτων με ηλεκτρικά (6000 ευρώ επιδότηση ανά όχημα μέχρι και 20 νέα οχήματα).

    Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία πρέπει να αντικατασταθεί ο παλιός εταιρικός στόλος των οχημάτων εσωτερικής καύσης με ηλεκτρικά. Από την 1η Ιανουαρίου 2024, τουλάχιστον το 25% των νέων εταιρικών αυτοκινήτων που αποκτώνται με leasing ή αγορά, πρέπει να είναι είτε αμιγώς ηλεκτρικά είτε plug-in υβριδικά. Στόχος είναι η μείωση των εκπομπών ρύπων και βελτίωση της ποιότητας του αέρα στις πόλεις.

    Για τις επιχειρήσεις που δεν συμμορφώνονται με τον νόμο προβλέπονται πρόστιμα ύψους 10.000 ευρώ.

    Πέρα όμως από το όφελος από το ΚΗ3 υπάρχουν σημαντικά φορολογικά κίνητρα από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων στο εταιρικό στόλο.

    Ταυτόχρονα τα οχήματα νεότερης τεχνολογίας, είναι φιλικότερα προς το περιβάλλον, μηδενικών ή χαμηλών ρύπων, με αποτέλεσμα την μείωση εκπομπών σε CO2 αλλά και της κατανάλωσης.

    Αυτό αντανακλά τόσο σε μείωση στα έξοδα μετακίνησης όσο και στα έξοδα συντήρησης των εταιρικών οχημάτων. Από τη στιγμή που μια εταιρία λαμβάνει την απόφαση να προχωρήσει στον εξηλεκτρισμό του στόλου της, το επόμενο βήμα είναι η υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης λύσης φόρτισης των εταιρικών οχημάτων.

    Η Blink υπερέχει στον τομέα παροχής υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς είναι η μόνη που προσφέρει ταυτόχρονα:

    • Εγγυημένη αξιοπιστία μέσω του αμερικάνικου κολοσσού Blink Charging Co. καθώς και τεχνογνωσία κορυφαίας εταιρείας στον πλανήτη με ιδιόκτητο δίκτυο φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων.

    • Στην Ελλάδα διαθέτει μεγάλη εξειδίκευση εγκαταστάσεων καθώς έχει ήδη πραγματοποιήσει πληθώρα τοποθετήσεων σε σημεία με διαφορετικά χαρακτηριστικά, όπως πολυκαταστήματα, υπόγεια και υπαίθρια parking, λιμάνια, δημοτικά σημεία κ.α.

    • Προσφέρει τεχνική υποστήριξη μέσω της εφαρμογής της και της 24ωρης εξυπηρέτησης που παρέχει, 365 μέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα έχει την δυνατότητα, επίλυσης τυχόν τεχνικών προβλημάτων που υποστηρίζονται μέσω απομακρυσμένου ελέγχου λειτουργίας των σταθμών φόρτισης.

    • Η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων υπόκειται στον έλεγχο εποπτικών αρχών, καθώς επηρεάζει τη λειτουργία των εθνικών συστημάτων ενέργειας. Η Blink διαθέτει πλατφόρμες διαχείρισης όλων των φορτιστών της, καθώς και των ενεργειακών συστημάτων που τους συνοδεύουν, σε πλήρη συμμόρφωση όχι μόνο με τις τρέχουσες απαιτήσεις των ρυθμιστικών αρχών.

    • Αναλαμβάνει από την εγκατάσταση εξοπλισμού, τη λειτουργία, συντήρηση κι επισκευή των φορτιστών, καθώς και την πλήρη διαχείριση της τιμολόγησης των υπηρεσιών φόρτισης και το after sales support.

    • Προσφέρει διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, σχεδιάζοντας ολοκληρωμένες λύσεις φόρτισης προσαρμοσμένες στις ανάγκες του εκάστοτε συνεργάτη.

    • Έχει ήδη δημιουργήσει πανελλαδικά πάνω από 780 θέσεις φόρτισης καλύπτοντας το μεγαλύτερο οδικό δίκτυο και συνεχίζει να αναπτύσσεται. Βασικός γνώμονας είναι ο οδηγός να μπορεί να φορτίσει το όχημά του εύκολα, γρήγορα και απροβλημάτιστα, χωρίς να παρεκκλίνει από τις καθημερινές του συνήθειες.

    • Στοχεύει στην επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούνται από τις μεταφορές.

    • Εγγυάται την ορθή εγκατάσταση και εύρυθμη λειτουργία των σταθμών φόρτισης. Επιπλέον, εξασφαλίζει απομακρυσμένο έλεγχο και εποπτεία τηρώντας τα Ευρωπαϊκά πρωτόκολλα επικοινωνίας.

    Αξίζει να τονιστεί πως πάνω από 250 επιχειρήσεις που ανήκουν σε περισσότερους από 20 διαφορετικούς τομείς έχουν συνεργασία με τη Βlink στη χώρα μας.

    Σ’ αυτό διαδραματίζει ρόλο και η ευρεία γκάμα δυνατοτήτων διαχείρισης του δικτύου της Blink όπως η ομαδοποίηση των σταθμών φόρτισης EV, η περιορισμένη πρόσβαση σε συγκεκριμένους φορτιστές κλπ.

    Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα, οι οδηγοί με τη χρήση της εφαρμογής να βλέπουν τους κοντινότερους σε αυτούς σταθμούς και να προηγούνται μέχρι το σημείο.

    Τελευταίο μα εξίσου σημαντικό, στον διαχειριστή εταιρικού στόλου παρέχονται τα απαραίτητα δεδομένα για την παρακολούθηση και την ανάλυση των τάσεων οδήγησης, της συχνότητας χρέωσης και της κατανάλωσης ενέργειας σε μια και μόνο ενιαία πλατφόρμα.

    Οι φορτιστές Blink προσφέρονται για εμπορικά κέντρα.

    Κατά τη διάρκεια φόρτισης, ο ιδιοκτήτης του οχήματος παραμένει στο χώρο για περισσότερο χρόνο, γεγονός που ενισχύει τις πωλήσεις των προϊόντων και υπηρεσιών των καταστημάτων του κέντρου, αυξάνει την αξία του κτιρίου, ενώ παράλληλα ο ιδιοκτήτης μπορεί να έχει πιθανά κέρδη διαφήμισης. Επιπλέον, ενισχύεται το status του εμπορικού κέντρου, καθώς αποκτά «πράσινο προφίλ».

    Σύμφωνα με έρευνα της Cone Communications/Παγκόσμια Μελέτη CSR Ubiquity, το 77% των καταναλωτών προτιμούν να αγοράζουν από περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένες επιχειρήσεις ενώ το 43% των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων επισκέπτεται επανειλημμένα εμπορικά καταστήματα που διαθέτουν σημεία φόρτισης Blink.

    Οι σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων Blink διαθέτουν κομψό σχεδιασμό, συνδεσιμότητα με το Δίκτυο Blink ενώ είναι ιδανικοί για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.

    Η Blink προσφέρει διάφορα επιχειρηματικά μοντέλα για όλους τους τύπους ακινήτων προσαρμοσμένα στις δικές σας ανάγκες. Υπάρχουν πολλά σενάρια συνεργασίας, τα οποία προσαρμόζονται στις ανάγκες του εκάστοτε συνεργάτη και στα χαρακτηριστικά της κάθε τοποθεσίας.

    Οι σταθμοί φόρτισης εγκαθίστανται σε χώρους στάθμευσης, εντός ή περιφερειακά του ακινήτου εμπορικής χρήσης, ώστε να παρέχεται απρόσκοπτα στους χρήστες της τοποθεσίας η υπηρεσία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

     

    Διαβάστε περισσότερα σχετικά με την Blink, εδώ