• Κοινωνία

    Ο Απόστολος Λύτρας παραδίδει τη δικηγορική του ταυτότητα, μετά την τιμωρία από τον ΔΣΑ

    • NewsRoom
    Απόστολος Λύτρας

    Απόστολος Λύτρας


    Αμεσα πρέπει ο Απόστολος Λυτρας να παραδώσει τη δικηγορική του ταυτότητα καθώς δεν πήρε αναστολή η πειθαρχική ποινή που του επιβλήθηκε για τον άγριο ξυλοδαρμό της επίσης δικηγόρου συζύγου του.

    Το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό του ΔΣΑ τιμώρησε το γνωστό ποινικολόγο με προσωρινή παύση 6 μηνών από τα καθήκοντά του

    Ο Πειθαρχικό έκρινε ότι εκτέλεσε ένα βαρύτατο πειθαρχικό αδίκημα κι ότι η συμπεριφορά του δεν συνάδει με τη δικηγορική του ιδιότητα, που εξέθεσε το λειτούργημα του δικηγόρου στην κοινωνία.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κομβικό στη βαριά τιμωρία του κ. Λύτρα, ήταν η δημόσια ομολογία του ότι ξυλοκόπησε τη σύζυγό του

    Κατά πληροφορίες ζήτησε αναβολή της συζήτησής του από το Πειθαρχικό μέχρι να κριθεί από τα ποινικά δικαστήρια, ωστόσο το αίτημα του απορρίφθηκε καθώς οι συνάδελφοί του έκρινα ότι εφόσον έχει ομολογήσει την πράξη του δεν υπήρχε λόγος να περιμένουν ένα δικαστήριο να αποφανθεί επί της κατηγορίας σε βάρος του.

    Πάντως το πρωί ο Λύτρας μίλησε στο Open λέγοντας: «Δεν μου έχει επιδοθεί καμία απόφαση. Το πληροφορήθηκα από τα Μέσα. Το θεωρώ αδιανόητο ότι το πληροφορούμαι από τα Μέσα και όχι από τον δικηγορικό σύλλογο. Εν πάσει περιπτώσει, αυτό το σενάριο της εξάμηνης παύσης, μπορεί να συμβεί. Απο εκεί και μετά, εγώ θα προσφύγω με έφεση. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι πληροφορήθηκα ότι δεν υπάρχει αναστολή. Από εκεί και πέρα έχω 12 συνεργάτες δικηγόρους. Εμείς συνεχίζουμε κανονικά» είπε ο ποινικολόγος, που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

    Όταν ρωτήθηκε δε, αν θεωρεί δίκαιη την απόφαση, απάντησε ότι ο δικηγορικός σύλλογος έχει πιο σημαντικά θέματα με τα οποία θα έπρεπε να ασχολείται, αλλά δεν το κάνει. Υπενθυμίζεται ότι ο Απόστολος Λύτρας θα δικαστεί τελικά για πλημμέλημα για το επεισόδιο βίας κατά της συζύγου του. Σύμφωνα με το σχετικό βούλευμα, ο ποινικολόγος θα δικαστεί για επικίνδυνη σωματική βλάβη από πρόθεση στο πλαίσιο ενδοοικογενειακής βίας, αντί της κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης που του απαγγέλθηκε μετά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα.



    ΣΧΟΛΙΑ