• Κοινωνία

    Πέλοψ Λάσκος: Συμμετοχή στον αθλητισμό ως αναμορφωτικό μέτρο

    • NewsRoom


    Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης, κ. Πέλοψ Λάσκος, συμμετείχε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την 30-09-2024 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνδιοργάνωση με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και θέμα «Σχεδιασμός και υλοποίηση προγραμμάτων αθλητισμού, ως νέο αναμορφωτικό μέτρο ανηλίκων – ο ρόλος των αθλητικών σωματείων».

    Ο Γενικός Γραμματέας Δικαιοσύνης στην παρέμβασή του επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία και τους ανηλίκους παραβάτες από την παρακολούθηση προγραμμάτων αθλητισμού και τη συμμετοχή τους σε αθλητικά σωματεία, ως αναμορφωτικό μέτρο σε περιπτώσεις ήπιας και πρώιμης μορφής παραβατικότητας και τόνισε ότι μέσα από τις ευγενείς αξίες του αθλητισμού θα επιτευχθεί η κοινωνική επανένταξη των ανηλίκων, η ανάπτυξη θετικών προτύπων, ενώ θα μειωθεί δραστικά η πιθανότητα υποτροπής τους.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γεώργιος Μαυρωτάς, ενώ συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων Πειραιά και τα Δικαστήρια Ανηλίκων Πειραιά, όπως και εκπρόσωποι μεγάλων αθλητικών σωματείων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ανταποκρίθηκαν θετικά στην υλοποίηση του μέτρου, το οποίο σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει πιλοτικά.

    Διαβάστε επίσης:

    Φωτιά στην Κορινθία: Τρία αεροσκάφη για την κατάσβεση έστειλε η ΕΕ

    Alphabet Education: Απόκτηση αποκλειστικού ελέγχου επί της Σχολές Δέλτα Βορείου Ελλάδας

    Δύο τριάδες για το Champions League



    ΣΧΟΛΙΑ