• Κοινωνία

    Χαρδαλιάς: Καθαρίστηκαν 11,5 χιλιόμετρα ρεμάτων στο Νότιο Τομέα – Αυτοψία σε έργα στον Δήμο Γλυφάδας

    • NewsRoom


    «Υλοποιούμε έργα που δεν αφορούν την εικόνα, αλλά την καθημερινότητα των πολιτών» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί σε έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, καθώς και σε παρεμβάσεις κομβικής σημασίας, που υλοποιεί η Περιφέρεια στον Δήμο Γλυφάδας.

    «Βρισκόμαστε σήμερα στη Γλυφάδα, για να δούμε από κοντά την εξέλιξη σημαντικών έργων, που θωρακίζουν αποτελεσματικά την περιοχή, έργα που βελτιώνουν την προσβασιμότητα στο δημόσιο χώρο και ενισχύουν τις “πράσινες” αστικές μετακινήσεις» είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι, μέσα από ανάλογες δράσεις, να βάζουμε τα θεμέλια για μια Αττική βιώσιμη, ανθεκτική, ασφαλή, με ποιοτική καθημερινότητα για τους συμπολίτες μας».

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή, ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, επιθεώρησε τον καθαρισμό που εκτελείται στο Ρέμα της Ευρυάλης από τα συνεργεία της Περιφέρειας.

    «Ολοκληρώσαμε τον καθαρισμό σε 11,5 χιλιόμετρα ρεμάτων του Νότιου Τομέα και συνεχίζουμε με πρόσθετες παρεμβάσεις, όπου χρειάζεται και στα 15 ρέματα της περιοχής» δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, υπογραμμίζοντας ότι είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια προβαίνει μέσα στο τρέχον έτος στο σχολαστικό καθαρισμό των ρεμάτων της Ευρυάλης και του Λυκορέματος στη Γλυφάδα, συνολικού μήκους 1,7 χιλιομέτρων, λόγω αυξημένης επικινδυνότητας.

    «Είναι ένα ακόμη σημαντικό έργο καθαρισμών που κάνουμε σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο. Προχωράμε με μεθοδικότητα στην υλοποίηση και άλλων απαραίτητων έργων για την προστασία της πόλης», τόνισε χαρακτηριστικά.

    Ο Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε εκτενώς και στα υπόλοιπα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που υλοποιούνται στην περιοχή.

    Διαβάστε επίσης:

    Δικαστική Αστυνομία: Ορκωμοσία Διευθυντή παρουσία του Υφυπουργού Δικαιοσύνης

    Grand Hotel: Ο Πέτρος ανακαλύπτει την κρυφή σχέση Ρήγα–Βασιλικής

    Δημογραφικό: Οι Έλληνες λένε «όχι» στην τεκνοποιία και στους γάμους

     



    ΣΧΟΛΙΑ