• Πολιτική

    Μαρινάκης: Προσλήψεις το 2025 σε ΕΣΥ, Παιδεία, Σώματα Ασφαλείας και Ένοπλες Δυνάμεις

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Στα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη»  για το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων το οποίο καταγράφει την «υψηλότερη επίδοση από το 2001», ξεκίνησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Το 54,11% των αναγγελιών πρόσληψης αφορά θέσεις πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία στη χώρα μας έπεσε στο 9,5% τον Αύγουστο από 9,9% τον Ιούλιο. Ο

    αριθμός των απασχολούμενων αυξήθηκε κατά 103.000, φθάνοντας τα 4.250.000 άτομα, ενώ οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 90.000. Σημαντική πτώση της ανεργίας σημειώθηκε στους νέους έως 24 ετών, με ποσοστά που μειώνονται από 28,3% πέρυσι σε 19,4% φέτος.

    Η δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας είναι αποτέλεσμα μιας συνεκτικής πολιτικής της κυβέρνησης, η οποία εφαρμόζεται από το 2019.

    Η Ελλάδα την περίοδο 2019-2023 είναι πρωταθλήτρια στην ΕΕ των 27 όσον αφορά την αύξηση των επενδύσεων με σωρευτική αύξηση 41%. Παράλληλα, με τη μείωση πάνω από 60 φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, δημιουργούνται κίνητρα για τις επιχειρήσεις να προσλάβουν εργαζόμενους.

    Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες για την εγκληματικότητα που παρουσιάστηκαν στο υπουργικό συμβούλιο.

    Τα στατιστικά στοιχεία καταγράφουν 7.180 υποθέσεις παραβατικότητας και βίας ανηλίκων με 8.978 ανηλίκους δράστες. Η κυβέρνηση συνεχίζει την τροποποίηση των άρθρων του Ποινικού Κώδικα, προκειμένου η Δικαιοσύνη να διαθέτει επικαιροποιημένο οπλοστάσιο και να τιμωρεί τους δράστες ανάλογα με τη βαρύτητα των περιστατικών.

    Αναφέρθηκε επίσης στους επόμενους άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Δημογραφικό, το οποίο περιλαμβάνει πάνω από 100 δράσεις συνολικής δαπάνης 20 δισεκατομμυρίων ευρώ και απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ότι ο προγραμματισμός των προσλήψεων για το 2025 φθάνει σχεδόν τις 20.000 θέσεις και περιλαμβάνει την ενίσχυση του ΕΣΥ, της Δημόσιας Παιδείας, των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

    Ακολούθως, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή στην Κορινθία, τονίζοντας τις δυσκολίες στην πρόσβαση και την αντιμετώπιση της φωτιάς από τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας.

    Κατόπιν, συζητήθηκε η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση της αύξησης των τιμών στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας.

    Αναμενόμενη είναι και η παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της περιοχής του Έβρου.

    Διαβάστε επίσης:

    Ισραήλ: Ήχησαν σειρήνες μετά τη ρίψη βλημάτων από τον Λίβανο

    Μαρκ Ρούτε-ΝΑΤΟ: ένας «άνθρωπος της συνήθειας και της παράδοσης» στο τιμόνι της Συμμαχίας

    Πληθωρισμός: Έπεσε στο 3% στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο – Στο 1,8% στην Ευρωζώνη



    ΣΧΟΛΙΑ