• ΑΓΟΡΕΣ

    Τι σημαίνει η χθεσινή πτώση της Εθνικής και η άτσαλη πτώση στις 1.451 μονάδες


    Αίσθηση προκάλεσε στην αγορά το χθεσινό απότομο γύρισμα του δείκτη κατά τη διάρκεια των δημοπρασιών που από την περιοχή των 1.461 μονάδων, η αγορά άδειασε στις 1.451 μονάδες!

    Και όχι μόνο αυτό, αλλά εκεί που ο τζίρος στο Χρηματιστήριο διαμορφωνόταν πάνω από τα 85 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια των  call auctions έγιναν σχεδόν 50 εκατ. ευρώ σε δέκα λεπτά ανεβάζοντας τις συναλλαγές στα 137 εκατ. ευρώ.

    Το ανησυχητικό είναι ότι δεν βγήκαν αγορές πιο ψηλά, αλλά ειδικά στην περίπτωση της ΕΤΕ, η εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι βοήθησε τους συναλλασσόμενους και ειδικά αυτούς που επιδιώκουν να μπουν στην έκδοση, η οποία μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές είχε καλυφθεί ήδη έξι φορές.

    Κλείσιμο στα 7,67 ευρώ για την ΕΤΕ στοιχείο, σύμφωνα με τους αναλυτές, που δείχνει ότι οι ξένοι θα κινηθούν στην περιοχή άνω των 7,62 ευρώ.

    Από εκεί και πέρα η χθεσινή πίεση, όπως εξηγούν χρηματιστές, συνδέεται με το γεγονός ότι τα  πολλά αμερικανικά hedge funds κλείνουν τα βιβλία τους ενόψει τέλους της χρονιάς.

    Ουσιαστικά χθες ολοκληρώθηκε –και τυπικά- το ΄γ 3μηνο.

    Άλλα  funds δε, θα πρέπει να σημειωθεί ότι κλείνουν τα βιβλία τους στο τέλος Οκτωβρίου.

    Σε κάθε περίπτωση, η εξέλιξη αυτή εξηγεί το χθεσινό γύρισμα των αγορών σε Ευρώπη και ΗΠΑ και βεβαίως στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά.

    Εξαίρεση η μετοχή της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με την Euroxx να δίνει τιμή στόχο στα 26 ευρώ βλέποντας περιθώριο ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα τουλάχιστον 48%.

    Τα αποτελέσματα εξαμήνου ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις, με τη χρηματιστηριακή να επιμένει στην πρόβλεψη για EBITDA 700-800 εκατ. ευρώ έως το 2028.

    Όσον αφορά στην αποτίμηση, η μέθοδος Sum-Of-The-Parts εκτιμά την αξία της εταιρείας στα 2,7 δισ. ευρώ (26 ευρώ/μετοχή).

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η καθαρή αξία (NPV) της Αττικής Οδού για τον Όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εκτιμάται σύμφωνα με την χρηματιστηριακή στα 342 εκατ. ευρώ (ήτοι 3,3 ευρώ/μετοχή).

    Ισχυρές πιέσεις βγήκαν χθες στην Alpha στο 1,558 ευρώ με 5,21 εκατ. κομμάτια, στην ΕΤΕ που υποχώρησε στα 7,67 ευρώ με απώλειες άνω του 2% και 4,39 εκατ. κομμάτια, -1,53% η Eurobank, στα 2,05 ευρώ και σχεδόν 7 εκατ. κομμάτια και-2,65% για την Πειραιώς, στα 3,82 ευρώ με περισσότερα από 5 εκατ. κομμάτια.

    Στο ίδιο μήκος κύματος με τις τράπεζες και η μετοχή του ΟΤΕ, που σημείωσε βουτιά 3,67%, στα 15,49 ευρώ με όγκο 443 χιλιάδες κομμάτια.

    Καλύτερα στημένοι οι αγοραστές στον ΟΠΑΠ απορροφώντας την προσφορά που βγήκε όχι πολύ κάτω από τα 16 ευρώ, διακινώντας 608 χιλιάδες κομμάτια.

    Διαβάστε επίσης

    Euroxx Χρηματιστηριακή για ΓΕΚ Τέρνα: Υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή της

    Εθνική: Πώς το ΤΧΣ θα πιέσει τους ξένους να γραφτούν στο ανώτατο εύρος τιμής στο placement – Ποιες μετοχές πούλησαν θεσμικοί και funds

    Ebury: Η είδηση για το κινεζικό πακέτο ενισχύει τις αναδυόμενες αγορές



    ΣΧΟΛΙΑ