• City Stories

    Γίνε εξυπνότερος κάνοντας περισσότερο σεξ

    σεξ


    Στα πολλά οφέλη του σεξ, προστίθεται άλλο ένα που αυτή τη φορά δεν σχετίζεται με την υγεία, ούτε με την συναισθηματική κατάσταση, αλλά με το μυαλό!

    Πρόσφατα, ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και του Coventry πραγματοποίησαν μια έρευνα σχετική με το συγκεκριμένο θέμα. Στην έρευνά τους συμπεριέλαβαν συνολικά 73 άτομα, εκ των οποίων υπήρχαν 28 άντρες και 45 γυναίκες, ηλικίας μεταξύ 50 και 83 ετών. Από τους συμμετέχοντες, τα 37 άτομα δήλωσαν ότι κάνουν σεξ μια φορά την εβδομάδα, τα 26 μία φορά τον μήνα και τα 10 ότι δεν κάνουν σεξ.

    Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι εκείνοι που ήταν πιο ενεργοί σεξουαλικά είχαν πιο “κοφτερό” μυαλό και περισσότερη ταχύτητα στον τρόπο που σκέφτονταν. Συγκεκριμένα, τα κατάφερναν καλύτερα σε διάφορες δεξιότητες που αφορούσαν λεκτικά τεστ, όπως για παράδειγμα να κατονομάσουν όσο πιο πολλά ζώα μπορούν από ένα γράμμα σε ένα λεπτό ή και οπτικά τεστ, όπως το να ζωγραφίσουν κάτι που τους είχαν δείξει.

    Kathryn Hahn Humping GIF - Find & Share on GIPHY

    Οι ερευνητές, βέβαια δεν έχουν καταλήξει στον ακριβή λόγο που η εξυπνάδα συνδέεται με την σεξουαλική πράξη. Πρόκειται για ένα μεγάλο και περίπλοκο θέμα, το οποίο χρειάζεται πολλές μελέτες ακόμη μέχρι να μπορέσουν οι ερευνητές να εξαγάγουν ασφαλή και αξιόπιστα συμπεράσματα. Ωστόσο, έχουν καταλήξει στο ότι υπάρχει άμεση σύνδεση του σεξ και του μυαλού μέσω των ορμονών που στέλνουν σήματα στον εγκέφαλο και συγκεκριμένα, μέσω της ντοπαμίνης και της ωκυτοκίνης.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι στο Πανεπιστήμιο του Maryland πραγματοποιούνται διάφορα πειράματα σχετικά με το εν λόγω ζήτημα, αλλά προς το παρόν δεν μπορούν να υπάρξουν σίγουρα αποτελέσματα γιατί έχουν διενεργηθεί σε ποντίκια και σε αρουραίους. Μέχρι στιγμής, τα αποτελέσματα αυτά έχουν δείξει ότι το σεξ αυξάνει τον αριθμό των κυττάρων στον εγκέφαλο, βελτιώνει την πνευματική απόδοση και αυξάνει την παραγωγή νέων νευρώνων.

    Αν οι έρευνες και οι μελέτες συνεχιστούν, σίγουρα θα έχουμε σύντομα ακόμη περισσότερα αποτελέσματα για τη σύνδεση του σεξ με την εξυπνάδα.

     



    ΣΧΟΛΙΑ