• Business

    Isomat: Νέα μονάδα παραγωγής EPS – Καθετοποιεί την παρουσία της στην εξωτερική θερμομόνωση

    • NewsRoom
    Θάνος Τζιρίτης, Πρόεδρος&CEO

    Θάνος Τζιρίτης,Πρόεδρος&CEO


    Η ISOMAT, στο πλαίσιο του επιχειρηματικού της μοντέλου που εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τις ανάγκες των κατασκευών, προχώρησε σε μία στρατηγική κίνηση καθετοποίησης της παρουσίας της στην εξωτερική θερμομόνωση, με τη λειτουργία της νέας μονάδας παραγωγής EPS (διογκωμένη πολυστερίνη), την κατασκευή της οποίας ολοκλήρωσε τον Ιούνιο του 2024, στις εγκαταστάσεις της μητρικής εταιρείας, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα παραγωγής EPS της ISOMAT ξεκίνησε τη λειτουργία της πιλοτικά το καλοκαίρι και από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σε έναν ολοκαίνουριο και τεχνολογικά προηγμένο χώρο έκτασης 4.500m2.

    Στον χώρο αυτό παράγονται αρχικά τα ημιέτοιμα blocks με δυο ξεχωριστές γραμμές παραγωγής λευκών και γραφιτούχων προϊόντων σε μία πλατφόρμα, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανάμιξή τους.

     

    Για τη διατήρηση της σταθερής ποιότητας, η εταιρεία συνεργάζεται στενά με τον γνωστό γερμανικό οίκο BASF για την προμήθεια πρώτης ύλης λευκής.

    Τα ημιέτοιμα προϊόντα, μετά την «ωρίμανσή» τους και τον ποιοτικό έλεγχο, οδηγούνται στην αυτόματη γραμμή κοπής και συσκευασίας η οποία διαθέτει και την state-of-the-art ρομποτική παλετοποίηση.

    Η νέα μονάδα παραγωγής EPS της ISOMAT αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα, και για την ώρα τη μοναδική του είδους της, που λειτουργεί με μηδενικές άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αφού η παραγωγή ατμού για την παραγωγή των θερμομονωτικών υλικών δεν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, αλλά αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια, η οποία προέρχεται σε μεγάλο ποσοστό από ΑΠΕ.

    Επιπρόσθετα, η μονάδα διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης των EPS με μηδενικά απόβλητα.

    Η παραγωγική διαδικασία, βασιζόμενη σε προηγμένες τεχνολογίες και αυτοματισμούς, χωρίς την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση, έχει μέγιστη δυναμικότητα 1.500m3 ανά ημέρα (υπολογισμένη σε 2 βάρδιες), με δυνατότητα αύξησης ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

    Η ISOMAT, πιστή στις δεσμεύσεις της για υψηλή ποιότητα, ακολουθεί πιστά τα ευρωπαϊκά πρότυπα τόσο με συνεχείς ελέγχους από καταρτισμένο προσωπικό όσο και με ένα σύγχρονο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου.

    Η εν λόγω επένδυση εμπίπτει στον συνολικό επενδυτικό προγραμματισμό της ISOMAT για κτιριακή αναβάθμιση και εμπλουτισμό της προϊοντικής της γκάμας, στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της ηγετικής παρουσίας της στον κλάδο των δομικών υλικών.

    Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT, Θάνος Τζιρίτης, αναφέρει πως «απαντώντας στις ανάγκες της αγοράς και των συνεργατών μας, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τη δυναμική μας παρουσία στο κομμάτι της εξωτερικής θερμομόνωσης και της ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων, με μία υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής διογκωμένης πολυστερίνης.

    Διαβάστε επίσης: 

    Isomat: Επενδυτικό πλάνο 23,5 εκατ. ευρώ και one stop shop για τις ενεργειακές αναβαθμίσεις

    ISOMAT: Αποδεικνύει έμπρακτα αλληλέγγυο προσανατολισμό με την εθελοντική αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών

    ISOMAT: «Υιοθετεί» μια οικογένεια σε ανάγκη, σε συνεργασία με το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αρωγής



    ΣΧΟΛΙΑ