ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πολλοί άνθρωποι με ευερέθιστο έντερο πέφτουν επίσης στην παγίδα της εξάλειψης πολλών ομάδων τροφίμων σε μια προσπάθεια να ελέγξουν τα συμπτώματά τους. Αν και αυτό μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση, μπορεί να οδηγήσει σε πιο ευαίσθητο έντερο, διατροφικές ελλείψεις και γενικά χαμηλότερη ποιότητα ζωής, αναφέρει η Sheila Patterson,διατροφολόγος της Intermountain Health.
Τα λάθη στη διατροφή
Ο υπερβολικός περιορισμός μπορεί επίσης να δημιουργήσει έναν κύκλο άγχους και στρες γύρω από το φαγητό. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα προβληματικό για όσους πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, καθώς το άγχος είναι γνωστός παράγοντας για συμπτώματα.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτή η περιοριστική συμπεριφορά μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η ορθορεξία, μια ανθυγιεινή εμμονή με την κατανάλωση μόνο «καθαρών» ή «ασφαλών» τροφίμων. Αυτό όχι μόνο περιορίζει την ποικιλία και την απόλαυση του φαγητού, αλλά μπορεί επίσης να επιδεινώσει τα συμπτώματα λόγω της έλλειψης των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών που υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου.
«Αντίθετα, ο στόχος θα πρέπει να είναι η όσο το δυνατόν περισσότερο απελευθέρωση της διατροφής, αποφεύγοντας ή περιορίζοντας μόνο τα τροφικά ερεθίσματα», σημειώνει η Joulia Roney. Αντί να κόψετε ολόκληρες ομάδες τροφίμων ή να περιορίσετε σοβαρά τη δίαιτά σας, μια πιο αποτελεσματική προσέγγιση είναι ο εντοπισμός συγκεκριμένων παραγόντων υπό την καθοδήγηση ενός γιατρού.
Διαβάστε επίσης:
Attica Bank – Παγκρήτια: Νέο ξεκίνημα με την οικογένεια προϊόντων «New Start»
Εθνική Τράπεζα: Υπερκάλυψη ρεκόρ – 6 φορές το πρώτο δίωρο – για το placement
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τράπεζες: Τι να περιμένουμε το 2025 στα στεγαστικά δάνεια
- «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στο Ντίσελντορφ 1.200 θέσεις εργασίας από 45 επιχειρήσεις
- «Κοκκινίζουν» οι μετοχές πληροφορικής – Ποιες εταιρείες έχουν μεγάλες απώλειες
- Μεγάλες αλλαγές στη Δικαιοσύνη: Η στρατηγική για το 2025 και τα άλυτα προβλήματα