• Τράπεζες

    Εθνική Τράπεζα: Υπερκάλυψη ρεκόρ – 6 φορές το πρώτο δίωρο – για το placement

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας

    Παύλος Μυλωνάς, CEO της Εθνικής Τράπεζας


    Στις 10 το πρωί άνοιξε το διεθνές βιβλίο προσφορών στο Λονδίνο και η προσφορά στην Ελλάδα και επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι προβλέψεις για το ισχυρό επενδυτικό ενδιαφέρον.

    Το εύρος της τιμής για την διάθεση των μετοχών της Εθνικής έχει οριστεί στα 7,30 ευρώ έως 7,95 ευρώ ανά μετοχή για το 10% του ΤΧΣ, που αντιστοιχεί σε 91.471.515 μετοχές.

    Αύριο το απόγευμα, το Ταμείο θα επανέλθει σε ότι αφορά την τιμή διάθεσης καθώς όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: Επιπλέον, σε οποιαδήποτε στιγμή κατά την διαδικασία βιβλίου προσφορών για την Διεθνή Προσφορά, ο Πωλητής Μέτοχος δύναται, κατά την αποκλειστική και απόλυτη κρίση του, δυνάμει αποφάσεων του Διοικητικού του Συμβουλίου να αποφασίζει (όχι κατά κάποια συγκεκριμένη σειρά προτεραιότητας) να καθορίσει και να ανακοινώσει δημόσια ένα στενότερο εύρος εντός του Εύρους Τιμών, ή/και να προσδιορίσει μια ενδεικνυόμενη τιμή.

    Με βάση το ενημερωτικό, οι Ελληνες επενδυτές μπορούν να μπουν έως και για το 15% του ποσοστού που διατίθεται ενώ υπάρχει παράθυρο να φτάσει ακόμη και το 20%. Αυτό σημαίνει ότι είτε το ΤΧΣ θα πρέπει να διαθέσει ποσοστό περισσότερο του 10% είτε οι ξένοι να πάρουν λιγότερο ποσοστό από αυτό που θα ήθελαν και το υπόλοιπο να δοθεί στους Ελληνες.

    Η τελική τιμή του placement θα καθοριστεί στις 2 Οκτωβρίου, με τη λήξη της διαδικασίας των βιβλίων προσφορών.

    Διαβάστε επίσης:

    Optima Bank: Tα top picks για μέχρι το τέλος του έτους

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ σε αναλυτές: Έχουμε ενισχύει με επιπλέον 1 δισ. ευρώ το αποτύπωμά μας στις υποδομές το τελευταίο 3μηνο

    ΚΕΑΟ: Ξεκινούν τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης



    ΣΧΟΛΙΑ