• Διεθνής πολιτική

    Ιράν: Η δολοφονία του Αμπάς Νιμφορουσάν από το Ισραήλ είναι «φρικτό έγκλημα που δεν θα μείνει αναπάντητο»

    • NewsRoom
    Μασούντ Πεζεσκιάν

    Μασούντ Πεζεσκιάν, πρόεδρος Ιράν


    Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Αμπάς Αραγτσί δήλωσε σήμερα πως η δολοφονία από το Ισραήλ ενός αναπληρωτή διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στη Βηρυτό είναι ένα “φρικτό έγκλημα” που δεν θα μείνει αναπάντητο.

    Ο ταξίαρχος Αμπάς Νιφορουσάν σκοτώθηκε στα ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό προχθές, Παρασκευή, κατά τα οποία σκοτώθηκε επίσης ο ηγέτης της λιβανέζικης οργάνωσης Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

    “Δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό το φρικτό έγκλημα που διέπραξε το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) δεν θα μείνει αναπάντητο”, ανέφερε ο Αραγτσί σε μια δήλωση που απευθυνόταν στον διοικητή του σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, τον υποστράτηγο Χοσεΐν Σαλαμί.

    Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Βουλής του Ιράν, Μοχαμάντ Μπακέρ Καλιμπάφ, δήλωσε πως οι συνεργαζόμενες με το Ιράν ένοπλες οργανώσεις θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν το Ισραήλ με τη βοήθεια της Τεχεράνης μετά τη δολοφονία του Νασράλα, όπως ανέφεραν κρατικά ΜΜΕ.

    “Δεν θα διστάσουμε να φτάσουμε σε οποιοδήποτε επίπεδο προκειμένου να βοηθήσουμε την αντίσταση”, δήλωσε ο Καλιμπάφ.

    Ο ίδιος προειδοποίησε επίσης τις ΗΠΑ, λέγοντας: “Οι ΗΠΑ είναι συνεργοί σε όλα αυτά τα εγκλήματα και (…) οφείλουν να αποδεχθούν τις επιπτώσεις”.

    Ο αντιπρόεδρος του Ιράν για Στρατηγικές Υποθέσεις, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, απαντώντας σε ερώτηση για τη δολοφονία του Νασράλα, δήλωσε σήμερα σε κρατικά ΜΜΕ πως το Ιράν θα αντιδράσει σε κατάλληλη στιγμή που θα επιλέξει απέναντι στο Ισραήλ.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Τουλάχιστον 6 άτομα ξυλοκόπησαν 40χρονο

    Ρωσία: Οριστικοποίηση των τροποποιήσεων στο πυρηνικό δόγμα της χώρας

    Παύλος Γερουλάνος: Πρέπει να πάψει το ΠΑΣΟΚ να είναι «κόμμα των παρεών και των κολλητών» – Δύο νέα προεκλογικά βίντεο



    ΣΧΟΛΙΑ