ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πού θα πάει η Intrakat, o δυνατός τζίρος της ΓΕΚ, τι συμβαίνει με τον Φέσσα, το τετ α τετ Μεγάλου – Πετραλιά, η κρίσιμη ημέρα για Σκλαβενίτη, τι συμβαίνει στο Ελληνικό, τα δίδυμα του Λούτον και η καλή -πλατινομαλλούσα- συνεργάτης του υπουργού
Ηυπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απάντησε στα δημοσιεύματα και σε τηλεοπτικά σχόλια για την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο, το βράδυ της Τετάρτης στη συναυλία της Μαρινέλλας. Η δημοφιλής τραγουδίστρια κατέρρευσε την ώρα της συναυλίας, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου.
Παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, η υπουργός Πολιτισμού εξήγησε ότι όταν πρόκειται για ιδιωτικές παραστάσεις και όχι φορέων εποπτευόμενων από το υπουργείο Πολιτισμού, τότε την ευθύνη για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών επί τόπου έχει ο ιδιώτης.
Σύμφωνα με τη Λίνα Μενδώνη, «το υπουργείο Πολιτισμού έχει την υποχρέωση και έχει στην Ακρόπολη –εκτός από τους εθελοντές Ερυθροσταυρίτες– όλο το ωράριο λειτουργίας του αρχαιολογικού χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Ηρωδείου, που είναι επισκέψιμο 8 το πρωί με 8 το βράδυ, και νοσηλευτές και γιατρούς και νοσοκομειακό ασθενοφόρο. Αυτό, διότι το κράτος έχει την απόλυτη ευθύνη λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, όταν λειτουργούν».
Και πρόσθεσε ότι στο Ηρώδειο «έχουμε το Ελληνικό Φεστιβάλ που είναι εποπτευόμενος οργανισμός του ΥΠΠΟ, και όταν έχει τις δικές του παραστάσεις, τις δικές του παραγωγές ή αυτές που έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, φροντίζει και έχει ανάλογη εξυπηρέτηση –και με γιατρούς, με νοσηλευτές και με ασθενοφόρο– και είναι σε άμεση συνεργασία με το ΕΚΑΒ».
«Από εκεί και πέρα, το Ηρώδειο, όπως όλα τα μνημεία της χώρας μας, προφανώς ανήκουν στο κράτος. Το Ηρώδειο, όμως, το παραχωρεί το κράτος σε ιδιώτες για τις δικές τους ιδιωτικές εκδηλώσεις», επισήμανε η υπουργός Πολιτισμού και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει και οι ιδιώτες να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους».
Η υπουργός Πολιτισμού είπε επίσης ότι το ΥΠΠΟ «προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες στους αρχαιολογικούς χώρους. Δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είναι και οι άλλοι χώροι, είναι οι Δελφοί, η Λίνδος, η Κνωσσός… Οι ιατρικές υπηρεσίες πληρώνονται από το υπουργείο Πολιτισμού, από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες, ακριβώς για να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που μας τιμούν και έρχονται στη χώρα μας. Δεν επιβαρύνουμε καθόλου το ΕΚΑΒ, διότι στο ΕΚΑΒ έχουν δικαίωμα πρόσβασης όλοι οι Έλληνες πολίτες».
Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Για το θέμα παρενέβη και ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μιλώντας επίσης στον ΑΝΤ1 είπε ότι δεν είχε ζητηθεί από τον διοργανωτή παρουσία ασθενοφόρου του Κέντρου Αμεσης Βοήθειας.
«Το Ηρώδειο, όταν διοργανώνει το οποιοδήποτε ιδιωτικό γεγονός, έχει δύο επιλογές. Ή ο ιδιώτης χορηγός βάσει της σύμβασής του να καλύψει και τις υγειονομικές υπηρεσίες ή να ζητήσει εγγράφως από το ΕΚΑΒ παρουσία ασθενοφόρου», είπε ο υπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Οσες φορές ζητείται από το ΕΚΑΒ να είναι παρόν σε κάποιο φεστιβάλ ή γεγονός, είναι πάντα, στο 100% των αιτημάτων, εκεί».
Είπε επίσης ότι «υπάρχει μονάδα του ΕΚΑΒ στην αρχή της Διονυσίου Αρεοπαγίτου».
Διαβάστε επίσης
Μηνάς Παπαδάκης: “Πρώτα η ασφάλεια!”
Κτηματολόγιο: Νέο διευρυμένο ωράριο για έρευνα αρχείων – Μόνο ψηφιακά η υποβολή πράξεων-αιτήσεων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γάζα: Οι μεσολαβήτριες χώρες εντείνουν τις προσπάθειες για επίτευξη εκεχειρίας
- Βασίλης Πατέρας: Η αγάπη του για τη θάλασσα προσφορά για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού
- Ένοπλες Δυνάμεις: Ο Νίκος Δένδιας θεμελίωσε το νέο κτήριο για τον κυβερνοχώρο
- Korinthian Foods: Από την τοπική παραγωγή στην εθνική αναγνώριση