• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Στα 7,84 η ΕΤΕ, μεγάλος τζίρος σε ΠΕΙΡ, ΕΥΡΩΒ, Alpha, ΤΕΝΕΡΓ, ΟΠΑΠ, νέα υψηλά για ΟΤΕ και Τιτάν


    Πιέσεις λόγω του placement της Εθνικής, κυρίως στις υπόλοιπες συστημικές, αλλά και νέα υψηλά για Τιτάν (ιστορικά) και ΟΤΕ (έτους), με την Cener να πλησιάζει τα 10,10 που ήταν τα ιστορικά της υψηλά.

    Όλα δείχνουν ότι η επόμενη εβδομάδα θα προσδιοριστεί από το εγχείρημα της δημόσιας προσφοράς και τα ειδικά χαρακτηριστικά της όπως το μέγεθος της αξίας των προσφερόμενων μετοχών, την τιμή που θα κλείσει η συναλλαγή και βέβαια την κάλυψη σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

    Μέσα στον Οκτώβριο εκκινούν εγχειρήματα αυξήσεων κεφαλαίων (Cenergy, Τράπεζα Αττικής) που η έκβαση τους δεν θα είναι ανεξάρτητη από το βαθμό επιτυχίας της Εθνικής Τράπεζας που σαν γεγονός θα δοκιμάσει τις αντοχές ρευστότητας του συστήματος.

    Σε αυτή την προσπάθεια σίγουρα θα παίξει ρόλο το κλίμα στο εξωτερικό το οποίο βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή στιγμή της ιστορίας του σε ΗΠΑ, Γερμανία και Ιαπωνία οι οποίες διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά.

    Οι οιωνοί επομένως είναι θετικοί και αυτό επέτρεψε μια γενικευμένη αφύπνιση στο ταμπλό σπάζοντας ένα υποτονικό κλίμα αδράνειας αρκετών εβδομάδων, σημείωνε λίγο πιο πριν στην εβδομαδιαία ανάλυσή της η Beta Χρηματιστηριακή.

    Στις 1468,70 μον. το κλείσιμο της Παρασκευής και με απώλειες μόλις 0,17%, ενώ οι συναλλαγές παραμένουν εμφατικά άνω των 100 εκατ. ευρώ και συγκεκριμένα την Παρασκευή στα 127 εκατ. ευρώ. Οι συναλλαγές απογειώθηκαν από τα 12 εκατ. ευρώ που ήταν το 1 εκατ. κομμάτια που έδωσε το Κρι Κρι με επτά πακέτα σε θεσμικούς επενδυτές.

    Οι όποιες πωλήσεις την Παρασκευή συνδέονται με το επικείμενο placement της Εθνικής, η οποία έκλεισε σε θετικό πρόσημο στα 7,84 ευρώ ενώ έγραψε υψηλό ημέρας στα 7,88 ευρώ.

    Κοντά στα 2 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια. Από εκεί και πέρα πιέσεις στα βασικότερα blue chips και μάλιστα με μεγάλους όγκους συναλλαγών, ειδικά στις τράπεζες.

    Πάνω από 7 εκατ. κομμάτια άλλαξαν χέρια στην Άλφα με την μετοχή να γράφει απώλειες 1,97% και να επιστρέφει πάλι κάτω από το 1,60.

    Πάνω από 5,5 εκατ. κομμάτια διακινήθηκαν στην Eurobank, που υποχώρησε 1,6%, στα 2,09 ευρώ και μόλις 0,51% η Πειραιώς, στα 3,93 ευρώ με 5,57 εκατ. κομμάτια.

    Μεγάλος όγκος συναλλαγών στην Τέρνα Ενεργειακή με 5,4 εκατ. ευρώ και 294 χιλιάδες κομμάτια με την μετοχή στα 19,45.

    Νέες απώλειες και μεγάλος όγκος και σήμερα στην ΜΟΗ, στα 21,30 ευρώ με 223 χιλιάδες κομμάτια και 485 χιλιάδες στον ΟΠΑΠ, που υποχώρησε στα 15,98.

    Ωστόσο κλείσιμο σε νέο υψηλό ο ΟΤΕ, στα 16,08 ευρώ με 227 χιλιάδες όγκο, διόρθωση στον Μυτιληναίο στα 35,72, συνέχισε ανοδικά η Jumbo, στα 26,20 ευρώ που έχει βάλει πλώρη για την τιμή του placement του περασμένου Μάϊου.

    Στις επί μέρους μετοχές συνεχίζει το ράλι η Τιτάν που έκλεισε με άνοδο 1,14% στα 35,40 ευρώ,  η Άβαξ που συνέχισε λόγω καλών αποτελεσμάτων στο 1,56 στα 11,10 η Aegean, αλλά πτωτικό γύρισμα για τον ΑΔΜΗΕ που έχασε τα 2,40.

    Kοντά στα ιστορικά της υψηλά η Cener στα 10,06 ευρώ με υψηλό στα 10,10.

    Η εταιρεία έχει προγραμματίσει έκτακτη γ.σ. για τις 2/10 με θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 200 εκατ. ευρώ για την πραγματοποίηση επένδυσης στις ΗΠΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Κρι Κρι: Επτά πακέτα για 1 εκατ. κομμάτια

    Citi για Jumbo: Η μετοχή έχει αποτιμήσει ήδη το χειρότερο σενάριο

    Citi για ΔΕΗ: Οι νέες εξαγορές είναι μια θετική εξέλιξη για τον όμιλο



    ΣΧΟΛΙΑ