• Business

    Tesla: Γιατί αρρωσταίνουν μαζικά οι εργαζόμενοι στη Γερμανία; – Αιφνιδιαστικές επισκέψεις στα σπίτια τους!

    • Bloomberg
    Έλον Μασκ

    Έλον Μασκ, CEO Tesla


    Τα υψηλά ποσοστά απουσιών από το μοναδικό εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Tesla στην Ευρώπη, έχουν τραβήξει την προσοχή του Διευθύνοντος Συμβούλου Έλον Μασκ.

    Ο Μασκ έγραψε στο X ότι εξετάζει το ζήτημα αφού ένας χρήστης της υπηρεσίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης κοινοποίησε αναφορές από την Handelsblatt.

    Το ποσοστό των εργαζομένων στο εργοστάσιο Grünheide της Tesla που πήραν άδεια ασθενείας αυξήθηκε στο 17% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την εφημερίδα, περισσότερο από τρεις φορές τον μέσο όρο της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρσι.

    Μάχη για την επιβίωση

    Η Tesla έχει διακόψει επανειλημμένα την παραγωγή στο εργοστάσιο τους τελευταίους μήνες, επικαλούμενη διάφορα ζητήματα, από διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας που επεκτείνει το εργοστάσιο, έως διακοπές στην αλυσίδα εφοδιασμού.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει επίσης επιβράδυνση της ζήτησης.

    Οι νέες εγγραφές οχημάτων της σε όλη την Ευρώπη, μειώθηκαν κατά 16% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους.

    Τους κλείνουν την πόρτα κατάμουτρα!

    Σύμφωνα με την Handelsblatt, οι επικεφαλής του εργοστασίου πραγματοποιούν επισκέψεις στα σπίτια των εργαζομένων που βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια, προκειμένου να τους βάλουν δήθεν να ακούσουν μια ηχογραφημένη εσωτερική συνάντηση από την περασμένη εβδομάδα.

    Ορισμένοι τους κλείνουν την πόρτα ή τους απειλούν ότι θα καλέσουν την αστυνομία, αναφέρει η εφημερίδα.

    «Οι επισκέψεις κατ’ οίκον στους υπαλλήλους της Tesla είναι η επόμενη παράλογη ενέργεια ενάντια στο μεγάλο ποσοστό ασθενειών, που φτάνουν πάνω από τον μέσο όρο στο εργοστάσιο», δηλώνει  ο Dirk Schulze, περιφερειακός επικεφαλής της IG Metall.

    Από την άλλη, υπάρχουν αναφορές από εργαζόμενους της εταιρείας για «εξαιρετικά υψηλό φόρτο εργασίας», με τη διοίκηση να πιέζει τους ασθενείς και ταυτόχρονα να φορτώνει με επιπλέον εργασία τους υγιείς.

    Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο της Tesla απασχολεί περίπου 12.000 άτομα που παράγουν το Model Y, το επιβατικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη πέρσι.

    Διαβάστε επίσης: 

    Tesla: Έως και 8 χιλιάδες δολάρια το μήνα δίνει ο Μασκ σε «εκπαιδευτές» ρομπότ

    Tesla: Η ΕE μειώνει σημαντικά τους δασμούς στα οχήματά της που φτάνουν από Κίνα – Στο 36,3% για άλλες εταιρείες

    Tesla: Γιατί ανακαλεί 9.000 οχήματα Model X



    ΣΧΟΛΙΑ