• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Σε χαμηλό 2 εβδομάδων καθώς η Σαουδική Αραβία αφήνει τον στόχο για τα 100 δολάρια το βαρέλι

    • NewsRoom
    γεωτρήσεις για πετρέλαιο


    Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου σημείωσαν νέες απώλειες την Πέμπτη κλείνοντας στο  χαμηλότερο διακανονισμό τους εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, καθώς οι Financial Times ανέφεραν ότι η Σαουδική Αραβία ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τον στόχο για μια τιμή 100 δολάριατο βαρέλι, καθώς ετοιμάζεται να αυξήσει την παραγωγή σε μια προσπάθεια να ανακτήσει το μερίδιο αγοράς.

    Την ίδια ώρα, οι διαταραχές του τυφώνα Helene στην παραγωγή ενέργειας των ΗΠΑ απέτυχαν να παράσχουν στήριξη στις τιμές, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να μην περάσει από σημαντικές περιοχές παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού.

    Έτσι το αργό τύπου West Texas Intermediate για παράδοση Νοεμβρίου υποχώρησε 2,02 δολάρια ή -2,9% για να διαμορφωθεί στα 67,67 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για τον χαμηλότερο διακανονισμό από τις 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αγοράς Dow Jones.

    Το Brent Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 1,86 δολάρια ή -2,5% στα 71,60 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe, κλείνοντας επίσης στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 11 Σεπτεμβρίου. Το Brent Δεκεμβρίου υποχώρησε 1,81 δολάρια ή -2,5% στα 71,09 δολάρια το βαρέλι.

    Διαβάστε επίσης

    Συμφωνία Ελλάδας– Γεωργίας για την αμοιβαία αναγνώριση και ανταλλαγή διπλωμάτων οδήγησης

    Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα επισπεύσουν τη χρηματοδότηση για την Ουκρανία

    Πιερρακάκης: Ο σχολικός αθλητισμός μας διδάσκει να επιμένουμε, να βελτιωνόμαστε, να σεβόμαστε τον διπλανό μας



    ΣΧΟΛΙΑ