• Πολιτική

    ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκίνησε η Πολιτική Γραμματεία με φόντο τις υποψηφιότητες

    • NewsRoom
    Παύλος Πολάκης Σωκράτης Φάμελλος Στέφανος Κασσελάκης

    Παύλος Πολάκης Σωκράτης Φάμελλος Στέφανος Κασσελάκης


    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα και μετά τη κατάθεση των υποψηφιοτήτων του Παύλου Πολάκη και Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία του κόμματος αναμένεται και αυτή του Στέφανου Κασσελάκη.

    Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με στόχο την προετοιμασία της Κεντρικής Επιτροπής της 5ης Οκτωβρίου η οποία θα σημάνει την έναρξη του προσυνεδριακού διαλόγου εν όψει του Συνεδρίου της 1-3 Νοεμβρίου.

    Στη συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιηθεί η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) που έμεινε σε εκκρεμότητα το Σάββατο λόγω και της επεισοδιακής λήξης με την ψηφοφορία για το Πόθεν Έσχες. Επιπλέον θα γίνουν χρεώσεις στα μέλη της, των νομών στους οποίους θα δραστηριοποιηθούν.

    Ενδέχεται να υπάρξει συζήτηση και για τα οικονομικά του κόμματος, συνολικά.

    Τα κείμενα για τον προσυνεδριακό διάλογο που θα ετοιμάσει η αρμόδια Επιτροπή αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνεδρίαση την άλλη εβδομάδα.

    Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Σωκράτη Φάμελλου

    Με αναφορά στον Αλέξη Τσίπρα, ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε μέσω βίντεο που ανάρτησε στο Χ την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

    «Πάμε όλοι μαζί! Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ιστορία της Αριστεράς, θέτω υποψηφιότητα για Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Σε αυτή την προσπάθεια σας ζητώ να συμμετέχετε όλες και όλοι. Για να γίνουμε ξανά περήφανοι για το κόμμα μας! Αλλά και γιατί η επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αφορά όλη την κοινωνία!» αναφέρει στο Χ.

     

    Πολάκης: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του με 32 υπογραφές

    Εξερχόμενος από τα γραφεία του κόμματος στην οδό Κουμουνδούρου, ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης δήλωσε πως παρέδωσε τις υπογραφές που συγκέντρωσε, συνολικά 32 λέγοντας πως προέρχονται από 31 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και του ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά. Επίσης είπε πως κατέθεσε και το πόθεν έσχες του για τη χρήση του 2023.

    Παράλληλα κάλεσε τους ανθυποψηφίους του να προχωρήσουν σε μία αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων, καθώς όπως είπε, η χώρα χρειάζεται μία αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των μέτρων που έλαβε για την κοινωνική λεηλασία.

    Τι κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης

    Την ίδια ώρα με τη Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ακόμη να έχει ανακοινώσει επίσημα τη δική του υποψηφιότητα, ο Στέφανος Κασσελάκης περιοδεύει στην Τρίπολη.

    Διαβάστε επίσης:

    ΕΛΤΑ: Πτώση τζίρου κατά 3% το 2023 – Περιόρισε σημαντικά τις ζημιές

    Μειώθηκαν κατά 46 τα ποντοπόρα πλοία με ελληνική σημαία σε δύο χρόνια

    Λαύριο: Ληστεία σε χρηματαποστολή με λεία 1 εκατομμύριο ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ