• Πολιτική

    Παύλος Μαρινάκης: Δεν υπάρχει καμία συζήτηση αλλαγής του εκλογικού νόμου

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης


    Κατηγορηματικός ότι δεν υπάρχει συζήτηση για ενδεχόμενη αλλαγή του εκλογικού νόμου, ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

    Ταυτόχρονα σημείωσε πως οι  σχετικές δηλώσεις του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη, αφορούν στην πάγια θέση του και  όχι σε κάποια νέα πρόταση.

    Σημειώνεται ότι ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, με δηλώσεις του είχε ζητήσει την αλλαγή του εκλογικού νόμου ώστε να εξασφαλίζεται ισχυρή κυβέρνηση, προειδοποιώντας μάλιστα για κίνδυνο “ιταλοποίησης” του πολιτικού συστήματος μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

    “Η διάσπαση και η συρρίκνωση των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως δεν ευνοεί το πρώτο κόμμα, όπως λανθασμένα πολλοί πιστεύουν. Για να έχεις μεγάλες πλειοψηφίες, πρέπει να έχεις αυτό που λέμε, συσπείρωση. Για να έχεις συσπείρωση, πρέπει να έχεις ισχυρό αντίπαλο. Η έλλειψη ισχυρού αντιπάλου δεν ευνοεί τη Νέα Δημοκρατία, τη βλάπτει”, εκτίμησε ο κ. Γεωργιάδης σε συνέντευξη του στο Dnews.

    Για το μεταναστευτικό και την αύξηση ροών είπε ότι είναι δεδομένο ότι στην Ελλάδα έχει την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, και η κυβερνητική πολιτική έχει επιτυχία.

    Αυτό δεν σημαίνει -όπως είπε- ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά προσέθεσε πως η μεγάλη εικόνα είναι πως, από 93 χιλιάδες διαμένοντες στη χώρα, σήμερα έχουμε 20 χιλιάδες και οι δομές ήταν κάποτε φαβέλες ενώ σήμερα είναι σύγχρονες και ανθρώπινες. Η συνεργασία με την Τουρκία οδηγεί στην αντιμετώπιση δικτύου λαθροδιακινητών, συμπλήρωσε.

    Συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη η ΝΔ

    Αναφερόμενος στο εάν η ΝΔ είναι συνεπής με την ιδρυτική διακήρυξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή είπε ότι «αλίμονο εάν η ΝΔ δεν ήταν συνεπής και πιστή στην ιδρυτική διακήρυξη» και προσέθεσε ότι «στη ΝΔ -όπως είπε κι ο πρωθυπουργός- είμαστε όλοι Καραμανλικοί».

    Τέλος αναφερόμενος στους δυο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Καραμανλή και Σαμαρά, είπε ότι οι δυο πρώην πρωθυπουργοί έχουν δικαίωμα να λένε ότι θέλουν και η κυβέρνηση δεν κρίνει τις απόψεις τους.

    Είπε ακόμη με αφορμή ερώτηση για δείπνα υπουργών με βουλευτές ότι η ΝΔ είναι ανθεκτική, έχει μάθει να συνομιλεί στα όργανα και ότι «δεν υπάρχει κάποιος δράκος στο παραμύθι που να λέει ότι είναι κάτι διαφορετικό οι πρώην πρόεδροι της ΝΔ».

    Περισσότερη προσοχή με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών

    Τέλος αναφερόμενος στην κριτική για τις δαπάνες της υπουργού Τουρισμού κ. Όλγας Κεφαλογιάννη, είπε ότι δεν υπάρχει θέμα, αλλά -σημείωσε- σίγουρα η πορεία και η παρουσία ενός υπουργού κρίνεται από το αποτέλεσμα.

    Είπε ότι καταγράφηκε άλλη μια χρονιά ρεκόρ στον τουρισμό, αλλά διαχώρισε τα ζητήματα λέγοντας ότι δεν είναι ίδιο το ζήτημα ανακαίνισης με το ταξίδι στην Ιαπωνία.

    Είναι δεδομένο ως προς το πρώτο θα πρέπει να δίνουμε περισσότερη προσοχή με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών είπε ο κ. Μαρινάκης, και προσέθεσε ότι το κονδύλι για το ταξίδι στην Ιαπωνία είναι μια από τις δουλειές του υπουργείου σε σημαντικά ταξίδια, για να προβάλλει την Ελλάδα.

    Διαβάστε επίσης:

    Δούκας: Σφοδρή επίθεση κατά Ανδρουλάκη – Καταγγέλει «εργολαβία δολοφονίας χαρακτήρα»

    Φορολοταρία Αυγούστου 2024: Δείτε αν κερδίσατε – Μέχρι 50.000 ευρώ αφορολόγητα τα ποσά

    Μπελέρης: Ερώτηση σε Κομισιόν για τις εξαγγελίες Ράμα περί κράτους Μπεκτασήδων



    ΣΧΟΛΙΑ