• Σχόλιο Αγοράς

    Πετρέλαιο: Επέστρεψε σε αρνητικό έδαφος παρά τη νέα μείωση αποθεμάτων στις ΗΠΑ

    • NewsRoom
    τρεις γεωτρήσεις πετρελαίου στο ηλιοβασίλεμα


    Tα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του πετρελαίου υποχώρησαν την Τετάρτη, αφήνοντας πίσω τα ισχυρά κέρδη μιας ημέρας νωρίτερα όταν και η ανακοίνωση της Κίνας για ένα επιθετικό σχέδιο τόνωσης της ανάπτυξής της πυροδότησε ένα μίνι ράλι.

    Η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία μείωση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ και οι διαταραχές που σχετίζονται με τις καταιγίδες στην παραγωγή ενέργειας στον Κόλπο του Μεξικού απέτυχαν να παράσχουν στήριξη στις τιμές. Το WTI παράδοσης Νοεμβρίου υποχώρησε κατά 1,87 δολάρια ή 2,6% και διαμορφώθηκε στα 69,69 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την Dow Jones Market Data.

    Το Brent Νοεμβρίου έχασε 1,71 δολάρια ή 2,3%, στα 73,46 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.To πιο ενεργό συμβόλαιο, παράδοσης Δεκεμβρίου μειώθηκε κατά 1,57 δολάρια ή 2,1%, στα 72,90 δολάρια το βαρέλι. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ ανέφερε ότι τα εμπορικά αποθέματα αργού των ΗΠΑ μειώθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, κατά 4,5 εκατομμύρια βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 20 Σεπτεμβρίου.

    Οι μειώσεις ακολούθησαν τις διαταραχές της παραγωγής ενέργειας που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Francine, το σύστημα καταιγίδων που έφτασε στην ξηρά στη Λουιζιάνα ως τυφώνας κατηγορίας 2 στις 11 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές της Macquarie είχαν προβλέψει μεγαλύτερη πτώση της προσφοράς αργού κατά 8,4 εκατομμύρια βαρέλια για την περασμένη εβδομάδα. Εν τω μεταξύ, το σύστημα καταιγίδων Helene που κινείται στον κόλπο του Μεξικού αναβαθμίστηκε σε τυφώνα την Τετάρτη, εγείροντας ανησυχίες για την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στις εγκαταστάσεις της περιοχής. Ωστόσο, η καταιγίδα φέρεται να είχε αλλάξει κατεύθυνση και φαινόταν πιθανό να προκαλέσει λιγότερη αναστάτωση από ό, τι φοβόταν προηγουμένως.

    Διαβάστε επίσης

    FTX: Ποινή κάθειρξης 2 ετών και $11 δισ. για το «δεξί χέρι» του φυλακισμένου Sam Bankman Fried

    Frigoglass: Αποκτά δραστηριότητα μέσω Ιβηρικής, κουκίδα ζωής στο καρδιογράφημα

    Τζον Πόλσον: Αν εκλεγεί η Χάρις οι μετοχές θα υποφέρουν



    ΣΧΟΛΙΑ