• Πολιτική

    Τι συζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους επενδυτές στη Νέα Υόρκη

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης στη δεύτερη τετραετία παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε στη Νέα Υόρκη με επενδυτές, εκπροσώπους εταιρειών διαχείρισης κεφαλαίων, ασφαλιστικών οργανισμών και τραπεζών.

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε τη σημασία της πολιτικής σταθερότητας και της δημοσιονομικής υπευθυνότητας με παράλληλη τόνωση της ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι υλοποιήθηκε η δέσμευσή του για ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας κατά τον πρώτο χρόνο της δεύτερης κυβερνητικής θητείας.

    Αναφερόμενος στον νέο πενταετή ευρωπαϊκό κύκλο που ανοίγει, μίλησε για τον ρόλο της Ελλάδας και για τις ευκαιρίες που αναδύονται μέσα από την εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς και την πράσινη ανάπτυξη.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ακόμη για την ταχεία απορρόφηση από την Ελλάδα των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης καθώς και για τις επενδυτικές προοπτικές στους τομείς της εκπαίδευσης και της υγείας.

    Υπενθυμίζεται ότι τη συνάντηση οργάνωσε η ΑΧΙΑ Ventures. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνομιλία με στελέχη των ABS Investments, Alliance Bernstein, Ares Infrastructure, Aurora Macro Strategies, Blackstone Group, Citi Pension Fund, Claure Group , Converium Capital, Davidson Kempner, Entrust Global, First Citizens Bank, Hudson Structured Capital Management, InterVest Capital Partners, Knigthead Capital, Lazard Asset Management, Morgan Stanley Investment Management, Neuberger Berman και Paulson & Co.

    Μαζί με τον πρωθυπουργό ήταν και ο Διευθυντής του Οικονομικού του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, αλλά και η Πρέσβης της Ελλάδας, Κατερίνα Νασίκα.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη βελτίωση της λειτουργίας Δήμων και Περιφερειών

    Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: Στα 13,6 εκατ. ευρώ τα προ φόρων κέρδη το 2023

    Στο νοσοκομείο ο καταδικασμένος αρχηγός της 17Ν Αλέξανδρος Γιωτόπουλος



    ΣΧΟΛΙΑ