• Business

    Τηλεπικοινωνίες: «Υπάρχει πόλεμος τιμών και είναι σκληρός»

    Κώστας Νεμπής (ΟΤΕ) – Χάρης Μπρουμίδης (Vodafone) – Παναγιώτης Γεωργιόπουλος (Nova)


    «Υπάρχει πόλεμος τιμών στις τηλεπικοινωνίες και είναι σκληρός» αναφέρουν στελέχη της αγοράς, την ώρα που ήδη οι πάροχοι φέρεται να έχουν προχωρήσει σε ανατιμήσεις σε κάποια πακέτα.

    Ωστόσο όπως σχολιάζουν πηγές της αγοράς, ο πόλεμος των τιμών δεν μένει μόνο σε όσα βλέπουν οι καταναλωτές στις ιστοσελίδες των παρόχων, αλλά υπάρχουν και οι προσφορές τις οποίες κάνουν, με στόχο να μην χάσουν τον πελάτη.

    Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν, το deal Nova – Cosmote στο αθλητικό περιεχόμενο και η προσθήκη του Netflix στην πλατφόρμα της Cosmote TV, έχουν «γυρίσει» τους καταναλωτές στα 3play και 4play πακέτα, γεγονός που έχει φουντώσει τη «μάχη», αφού γίνονται ακόμα και «κατ’ ιδίαν» προσφορές στους καταναλωτές.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το επόμενο διάστημα αναμένονται μειώσεις στις τιμές, ενώ πηγές από το υπουργείο σχολιάζουν ότι πλέον διαμορφώνεται νέο τοπίο με νέα προϊόντα, τα οποία χάρη και στα voucher θα φέρουν φθηνότερες τιμές σε υφιστάμενα πακέτα οπτικής ίνας.

    Οι ανατιμήσεις

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολο σημείο, καθώς η μετάβαση στην οπτική ίνα έχει καθυστερήσει σημαντικά καταλαμβάνοντας τις τελευταίες θέσεις στην Ευρώπη, με την κάλυψη να φτάνει περίπου στο 40% και τη διείσδυση να βρίσκεται στα επίπεδα του 10%.

    Σημαντικές ανατιμήσεις φαίνονται στα πακέτα 3play και 4play της Nova, με την διοίκηση ωστόσο να εξηγεί ότι διέθεσε για πρώτη φορά προϊόντα οπτικής ίνας FTTH, στις ταχύτητες 100 Mbps, 300 Mbps, 500 Mbps και 1Gbps ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συμφωνίας με τον ΟΤΕ για παροχή εκπτώσεων χονδρικής. Ενώ και η Cosmote προχώρησε σε αυξήσεις έως 3 ευρώ στα παραπάνω πακέτα.

    Αναμένονται μειώσεις από τα voucher

    Σε λίγες ημέρες αναμένεται να βγει το gigabit voucher, ενώ η διείσδυση του κουπονιού θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

    Ωστόσο αυτό δεν είναι η μόνη ρύθμιση που περιμένουν πάροχοι αλλά και καταναλωτές, αφού από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την κατάργηση του τέλους 5% στις ευρυζωνικές συνδέσεις από 100 Mbps και άνω, που σε συνδυασμό με το κουπόνι αλλά και τις μειωμένες τιμές χονδρικής που θα ξεκινήσει να εφαρμόζει ο ΟΤΕ, θα κάνει την οπτική ίνα προσιτή σε όλους τους πολίτες.

    Άνθρωποι της αγοράς σχολιάζουν ότι οι πελάτες που είχαν μια σύνδεση στα 24 Mbps πληρώνοντας 20 ευρώ μηνιαίως, με περίπου τα ίδια χρήματα θα τους προσφέρει σύνδεση 300 Mbps.

    Δικαιούχοι του «Gigabit voucher», αξίας 80 εκατ. ευρώ, θα είναι ιδιώτες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε περιοχές που καλύπτονται από́ δίκτυα οπτικής ίνας και δεν διαθέτουν ευζωνική́ σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

    Διαβάστε επίσης:

    Γιατί ο Μπρουμίδης της Vodafone μένει πίσω στην οπτική ίνα

    Οπτική ίνα: Οι κινήσεις για χαμηλότερες χρεώσεις και αύξηση της ζήτησης

    Τηλεπικοινωνίες: Ένα βήμα πιο κοντά για εκπτώσεις στις τιμές οπτικής ίνας



    ΣΧΟΛΙΑ