• Business

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Η περιουσία του έφτασε τα $200 δισ. – Μπήκε στο «κλειστό» κλαμπ με Μπέζος και Μασκ

    • NewsRoom

    Μαρκ Ζούκερμπεργκ


    Οι πύλες ενός πολύ ιδιαίτερου κλαμπ άνοιξαν πρόσφατα για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον 40χρονο μεγιστάνα ιδρυτή του Facebook, ο οποίος πρόσφατα απέκτησε καθαρή περιουσία 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Πλέον, στον άμεσο κύκλο του βρίσκεται ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος και ο CEO της Tesla, Έλον Μασκ, οι οποίοι είναι τα μόνα άλλα άτομα παγκοσμίως που έχουν ξεπεράσει σε καθαρή περιουσία τον “σταθμό” των 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σχηματίζοντας αυτό το “κλειστό” κλαμπ.

    Σημειώνεται ότι η περιουσία του Ζούκερμπεργκ έχει αυξηθεί κατά 72,2 δισ. δολάρια φέτος.

    Μετά από αυτόν, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, γνώρισε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση στο net worth, συγκεντρώνοντας επιπλέον 58 δισ. δολάρια.

    Ωστόσο, ο Έλον Μασκ διατηρεί την πρώτη θέση με καθαρή περιουσία 265 δισ. δολαρίων, ενώ ο Τζεφ Μπέζος ακολουθεί πολύ πίσω στα 216 δισ. δολάρια.

    Στην αρχή του 2024, το μόνο άλλο άτομο με καθαρή περιουσία 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων ήταν ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH.

    Ωστόσο, η μετοχή του ομίλου του έχουν υποχωρήσει σχεδόν 16% φέτος, μειώνοντας την εκτιμώμενη περιουσία του κατά 30 δισ. δολάρια.

    Σύμφωνα με το Billionaire Index, η πλειονότητα της περιουσίας του Ζούκερμπεργκ προέρχεται από το 13% περίπου μερίδιο που κατέχει στη Meta.

    Η Meta, μητρική των social media όπως το Facebook, Instagram και WhatsApp, απέφερε έσοδα 134,9 δισ. δολαρίων το 2023, ενώ διαθέτει περίπου 4 δισ. χρήστες μηνιαίως.

    Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι πέρσι το καλοκαίρι, οι δύο τιτάνες της τεχνολογίας Ζούκερμπεργκ και Μασκ, «τάραξαν» τον διαδικτυακό κόσμο, όταν αποδέχθηκαν την πρόκληση να αναμετρηθούν σε έναν αγώνα σε κλουβί.

    Σε ένα tweet, ο Μασκ έγραψε: «Ο αγώνας Ζακ εναντίον Μασκ θα μεταδοθεί ζωντανά στο X».

    Πρόσθεσε δε ότι όλα τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς υπέρ των βετεράνων.

    Αργότερα, ο Μασκ ανέφερε ότι θα υποβληθεί σε μαγνητική τοπογραφία λαιμού και πλάτης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν θα χρειαστεί χειρουργείο πριν από τη μεγάλη «μάχη».

    «Ώρα να πάμε παρακάτω», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ λίγες ημέρες αργότερα, επιθυμώντας να δώσει ένα τέλος στα σενάρια.

    «Αν ο Έλον το πάρει ποτέ στα σοβαρά και δώσει μια πραγματική ημερομηνία και μια επίσημη εκδήλωση, ξέρει πώς να επικοινωνήσει μαζί μου. Διαφορετικά, είναι καιρός να προχωρήσουμε», είχε δημοσιεύσει στο Meta Threads.

    Διαβάστε επίσης: 

    Ζούκερμπεργκ: Ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για Covid και Χάντερ – Τι απαντάει ο Τραμπ

    Ποιος είναι ο Pavel Durov ιδρυτής της Telegram; Ο άγνωστος «Ρώσος Ζούκερμπεργκ», πατέρας 100 παιδιών σε 12 χώρες

    Google: Κατηγορεί τη Microsoft για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά cloud της ΕΕ



    ΣΧΟΛΙΑ