• Σχόλιο Αγοράς

    Χρηματιστήριο: Κρατάει τις 1.450 μονάδες – Πάτησε και τα 7,74 η ΕΤΕ

    Χρηματιστήριο

    Χρηματιστήριο


    Πάνω κάτω η μετοχή της Εθνικής, αναιμική η αντίδραση στον ΑΔΜΗΕ, παρά τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα, στάση αναμονής για τα αποτελέσματα της Jumbo με την αγορά να ακολουθεί σε μία μικρού εύρους διόρθωση την Τετάρτη τις ξένες αγορές μετά την ευφορία που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η μείωση των επιτοκίων.

    Κρατάει τις 1.450 μονάδες ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών (Χ.Α.) με τις συναλλαγές πριν καν βγει το πρώτο ημίωρο στα 9 εκατ. ευρώ. Στο επίκεντρο θα βρεθούν εταιρείες που δημοσιεύουν αποτελέσματα καθώς και η Εθνική Τράπεζα, λόγω του placement.

    Η Jumbo δημοσιεύει αύριο αποτελέσματα εξαμήνου και στη συνέχεια θα γίνει η γενική συνέλευση για την αγορά ιδίων μετοχών. Αναλυτές περιμένουν αύξηση πωλήσεων 8% και αύξηση 6% στα καθαρά κέρδη (113 εκατ. ευρώ).

    Η προσοχή είναι εστιασμένη και στην μετοχή του ΑΔΜΗΕ, καθώς μία ήμερα πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης δημοσίευσε αποτελέσματα 6μήνου με τα καθαρά κέρδη να ξεπερνούν τις προβλέψεις της αγοράς, αφού ήταν διπλάσια (σε σχέση με τις προβλέψεις), πάνω από 37 εκατ. ευρώ.

    Έγραψε και 2,32 ευρώ πιο πριν, ενώ κινείται αυτή την ώρα στα επίπεδα των 2,30 ευρώ.

    Στο μεταξύ οι αγοραστές δεν αφήνουν την ΕΤΕ που ενισχύεται στα 7,74 ευρώ με τους αναλυτές να θεωρούν ότι η μετοχή μπορεί να βρεθεί στην βραχυπρόθεσμη αντίσταση των 7,80. Κέρδη 0,6%.

    Στο κόκκινο η Άλφα, στο 1,616 ευρώ, η Eurobank στα 2,06 ευρώ, ενώ η Πειραιώς, αντιδρά στην περιοχή των 3,92 ευρώ.

    Πιέσεις στα 35,84 ευρώ στον Μυτιληναίο, ανοδικά και σήμερα η Jumbo, έστω και οριακά, στα 25,44 ευρώ, πάλι απώλειες για τη ΜΟΗ στα 20,84 ευρώ, Λάμδα στα 7,51 ευρώ, στα 32,32 υποχωρεί και η Coca Cola, και στα 12,20 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ.

    Συνεχίζουν ανοδικά η Βιοχάλκο στα 5,91 ευρώ, Aegean στα 10,74. ΕΛΠΕ στα 7 ενώ πιέσεις βγαίνουν σε Ιντραλότ, Ιντρακόμ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΔΕΗ: Μεγάλο deal με Κοπελούζο και Σαμαρά για εξαγορά αιολικών πάρκων

    Frigoglass: Αποκτά δραστηριότητα μέσω Ιβηρικής, κουκίδα ζωής στο καρδιογράφημα

    Σίψας (ΕΚΤΕΡ) κατά Μιτζάλη (ΑΒΑΞ): «Μου έριξες πισώπλατη μαχαιριά, αθέτησες τη συμφωνία μας»



    ΣΧΟΛΙΑ