• Business

    Rightmove: Γιατί είπε «όχι» σε πρόταση εξαγοράς $8,1 δισ. από την REA του Ρούπερτ Μέρντοχ

    • NewsRoom
    Ρούπερτ Μέρντοχ και πρόεδρος Rightmove, Andrew Fisher

    Ρούπερτ Μέρντοχ και πρόεδρος Rightmove, Andrew Fisher


    Απορριπτική απάντηση έδωσε η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα ακινήτων του Ηνωμένου Βασιλείου, Rightmove, στον αυστραλιανό όμιλο ακινήτων REA (που ελέγχεται από την News Corp του Ρούπερτ Μέρντοχ), μετά την τρίτη κατά σειρά προσφορά 8,1 δισ δολαρίων, που υπέβαλλε την Δευτέρα.

    Η Rightmove ανέφερε ότι η κατά τα άλλα υψηλή προσφορά  8,1 από την REA Group, υποτίμησε την εταιρεία.

    «Το διοικητικό συμβούλιο εξέτασε την ενισχυμένη προσφορά… και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συνεχίζει να μην είναι ελκυστική και υποτιμά ουσιαστικά την εταιρεία και τις μελλοντικές της προοπτικές», επεσήμανε η Rightmove.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο Andrew Fisher, «η Rightmove είναι κορυφαία εταιρεία με σαφή στρατηγική και ισχυρή ομάδα διαχείρισης. Το ΔΣ είναι σίγουρο για τις βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προοπτικές της εταιρείας, ενώ βλέπει συνεχή δημιουργία αξίας για τους μετόχους».

    Η πιο πρόσφατη προσφορά από τον Όμιλο REA, του οποίου το 62% ανήκει στην News Corp του μεγιστάνα των media,προσφέρει 770 πένες ανά μετοχή, μία αύξηση 9,2% στην τιμή που πρόσφερε στην αρχική της προσφορά στις 5 Σεπτεμβρίου.

    Υπενθυμίζεται πως η Rightmove είχε απορρίψει ως «καιροσκοπική» την δεύτερη προσφορά εξαγοράς ύψους 5,6 δισ. λιρών.

    Μέρντοχ εναντίον Μέρντοχ

    Σημειώνεται ότι η απόρριψη έρχεται εν μέσω μια δικαστικής περιπέτειας με πρωταγωνιστή τον Ρούπερτ Μέρντοχ, καθώς χθες ξεκίνησε η ακροαματική διαδικασία που θα καθορίσει ποιος θα κληρονομήσει την πλειοψηφία των δικαιωμάτων ψήφου και θα αποκτήσει τον έλεγχο της News Corp. και του Fox News μετά τον θάνατο του «βαρόνου» των media.

    Το δικαστήριο της Νεβάδα θα κρίνει την τύχη της μιντιακής «αυτοκρατορίας» που έχτισε και ενός οικογενειακού καταπιστεύματος ύψους 14,9 δισ. λιρών.

    Η υπόθεση θα καταλήξει είτε σε συμφωνία, είτε σε παρατεταμένες δικαστικές διαμάχες, οι οποίες για αρκετούς είναι ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

    Ο 93χρονος, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τρία από τα μεγαλύτερα παιδιά του, ενώ προσπαθεί να αλλάξει τους όρους της εμπιστοσύνης της οικογένειας, η οποία κατέχει σημαντικά μερίδια στην Fox και την ιδιοκτήτρια της Wall Street Journal, News Corp.

    Διαβάστε επίσης: 

    Μέρντοχ εναντίον Μέρντοχ για ένα «καταπίστευμα» 14,9 δισ. λιρών

    Ο αιώνια ερωτευμένος Ρούπερτ Μέρντοχ – Οι γυναίκες της ζωής του βρετανού μεγιστάνα

    Ραγδαίες εξελίξεις στην Commerzbank: Η Bettina Orlopp αναλαμβάνει τα ηνία της γερμανικής τράπεζας



    ΣΧΟΛΙΑ