• ΥΓΕΙΑ

    Γιατί τα περισσότερα one night stands γίνονται τον Ιούνιο;

    σεξ


    Όταν αναφερόμαστε στα “one night stands” προφανώς μιλάμε για τις ερωτικές περιπέτειες της μιας βραδιάς, κάτι για το οποίο οι απόψεις διίστανται. Μια μερίδα αντρών και γυναικών είναι κατά αυτής της τακτικής, μια άλλη είναι αρέσκεται σ’ αυτήν, ενώ υπάρχουν κι αυτοί που το θεωρούν ένα θέμα “ταμπού”.

    Η ερωτική διάθεση είναι πασίγνωστο πως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται στα ύψη. Λίγο ο ήλιος, λίγο η θάλασσα και η αλμύρα, λίγο η ζέστη. Είναι εμφανές, ακόμη και γύρω μας, πως η ερωτική τάση αρχίζει να αυξάνεται ήδη από τους ανοιξιάτικους μήνες, με την έλευση δηλαδή του καλύτερου καιρού, και κορυφώνεται κατά την περίοδο του καλοκαιριού.

    Σ’ αυτό ακριβώς το σημείο εναλλαγής των δύο εποχών, παρατηρείται και μια αύξηση στα “one night stands” σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα. Συγκεκριμένα, το site γνωριμιών OkCupid διεξήγε την έρευνα αυτή με σκοπό να διαπιστώσει ποιους μήνες είναι πιο διαδεδομένο το σεξ της “μιας βραδιάς” και συμπεριέλαβε στη μελέτη του πάνω από 18.000.000 χρήστες.

    Τα αποτελέσματα, λοιπόν, έδειξαν πως ο μήνα που διανύουμε, δηλαδή ο Ιούνιος, είναι ο πιο αρεστός για τις ερωτικές σχέσεις της μιας νύχτας. Τον μήνα αυτό σημειώθηκε πως υπάρχουν κατά 33% περισσότερες πιθανότητες να κάνει κανείς “one night stand”. Οι μήνες που ήταν, επίσης, πολύ διαδεδομένοι, ήταν ο Μαϊος και ο Απρίλιος. Αντιθέτως, οι χειμερινοί μήνες βρίσκονταν πολύ χαμηλά στη λίστα.

    Γιατί, όμως, υπάρχει αυτή η τάση;

    Η καθηγήτρια ψυχολογίας του πανεπιστημίου της Μασσαχουσέτης, Susan Krauss Whitbourne, εξήγησε το φαινόμενο αυτό αναφέροντας τα εξής: “Θεωρώ πως παίζει ρόλο τόσο η βελτίωση του καιρού, όσο και το γεγονός πως όλοι ξαφνικά φοράνε λιγότερα ρούχα. Επίσης όλοι βγαίνουν με μεγαλύτερη ευκολία, ειδικά σε σχέση με την περίοδο του χειμώνα, όπου το κρύο, η βροχή ή ακόμη και το χιόνι αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. Οι υψηλές θερμοκρασίες επίσης σημαίνουν και λιγότερες αναστολές”.

    Άλλοι ειδικοί, μάλιστα, συμπλήρωσαν πως το γεγονός ότι κατά το καλοκαίρι ο κόσμος ταξιδεύει περισσότερο, παίζει μεγάλο ρόλο στις παραπάνω ενδέιξεις.



    ΣΧΟΛΙΑ